18.9 C
Malta
Salı, Mayıs 14, 2024
spot_img
spot_img

Hükümetin enerji desteği hane başına 1700 Euro’yu buldu!

5 Eylül 2022

Avrupa’da üçüncü en ucuz elektrik fiyatının Malta’da olduğunu belirten Enerji Bakanı Miriam Dali hükümetin enerji fiyatını sabit tutma kararıyla her hanenin ortalama 1.700 Euro tasarruf yaptığını açıkladı.

Hükümet, enerji, yakıt ve elektrikte sübvansiyon sağlanmadığında ortalama bir hane halkının 1.700 Euro daha fazla ödemek zorunda kalacağını belirtti. Tasarruflar hane büyüklüğüne ve tüketim türlerine göre farklılık gösteriyor.

Enerji Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan hesaplamaya göre elektrik faturaları, araç yakıt ve ev içi gaz harcamaları birlikte değerlendirildiğinde hükümetin indirimlerinin ortalama bir aileye 1.700 Euro tasarruf sağladığı bildirildi.

Enerji Bakanı Miriam Dalli, tasarrufların ortalama bir Malta hanesinin tüketimine dayandığını söyledi. Dalli, “Avrupalı ​​komşularımıza bir bakış, artan elektrik faturalarının yansımalarının ne kadar ciddi olabileceğini size gösterebilir” diyerek şunları söyledi:

“İtalya’da bazıları beş kat artan elektrik faturalarıyla karşı karşıya. Son derece ihtiyatlı tahmin ettiğimizde, ailelere yılda en az 1700 Euro [enerji sübvansiyonu] veriyoruz, ortalama bir aylık ücrete eşittir.”

Malta şu anda Avrupa’da üçüncü en ucuz elektrik fiyatlarına sahip haneler kilovat saat başına 13 Cent; Birleşik Krallık’ta enerji kWh başına 51 Cent, yakındaki İtalya’da tüketiciler 46 Cent ödüyor.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz