15.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Hükümet, buğday ve tahıl ithalatçılarına likitide desteği sağlayacak

20 Mart 2022

Başbakan Robert Abela, Ukrayna’ya Rusya’nın saldırısı sonrasında buğday, tahıl ve fındık fiyat artışlarını önlemek ve ürünlerin yeterli stoklanmasını sağlamak için mali yardım yapılacağını duyurdu.

Ukrayna savaşı sonrasında dünya genelinde buğday ve tahıl sıkıntısı ile artan fiyatlara karşı Başbakan Robert Abela hükümetin ülkenin başlıca buğday, tahıl ve fındık ithalatçılarıyla bir anlaşma yaptığını doğruladı.

Anlaşmanın ayrıntılarını vermedin hükümetin ithalatçılara Tahıl Terminali’nde depolamaların kapasitesini artırmak, ekmek ve süt gibi gıda ürünlerinin daha pahalı hale gelmesini önlemek için “gerekli likiditeyi” sağlayacağını söyleyen Abela, “Önümüzdeki aylarda arz eksikliği, fiyat artışı riskini ortadan kaldırdık” dedi.

Uluslararası piyasaların Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline tepkisi ile Covid-19’un hemen sonrası gelen tepkiler arasında paralellikler kurarak “Tıpkı Mart 2020’de olduğu gibi, ülkeler buğday ve tahıl ihracatını kısıtlamaya başladı, arz azaldı ve fiyatlar arttı. Enflasyonun etkisinin mümkün olduğunca az olmasını sağlamak için iki yıllık pandemide uygulamayı öğrendiğimiz aynı ilkeleri kullandık” dedi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz