24.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Hollanda’da “Yakmayın, Okuyun” Kampanyası: Müslümanlar Felemenkçe tercümeli Kur’an-ı Kerim dağıtıyor

Hollanda’da, ırkçı ve aşırı sağcı hareketlerin İslam ve Müslümanların kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılarına karşı anlamlı bir etkinlik düzenlendi. “Yakmayın, Okuyun” sloganıyla yola çıkan Hollanda Diyanet Vakfı’na bağlı Arnhem Türkiyem Camii Vakfı, halka Kur’an-ı Kerim’in Felemenkçe tercümesini dağıttı. Bu etkinliğin temel amacı, İslam’ın ve Kur’an’ın Müslümanlar için neden kutsal olduğunu insanlara doğrudan anlatmak ve önyargıları kırmak.

Arnhem Türkiyem Camii Vakfı Başkanı Galip Aydemir, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, bu etkinlikle İslam’ın barış ve birlik mesajını daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Aydemir, “Kur’an ve tüm kutsal metinlerin yakılmasının yerine, okunması gerektiğini vurgulamak istiyoruz” dedi.

Etkinlik, geçen ay İslamlaşmaya Karşı Yurtsever Avrupalılar (PEGIDA) lideri Edwin Wagensveld’in Kur’an-ı Kerim’e yönelik provokatif eylemlerinin ardından daha da büyük bir önem kazandı. Kur’an-ı Kerim’in bir kopyasını alan Hollandalı katılımcı John Maters ise, bu tür eylemlerin insanları birbirine düşürdüğünü ve hiçbir olumlu amaca hizmet etmediğini dile getirdi.

Kaynak: TRT World

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz