16.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Hollanda ve Arjantin Yarı Final için oynayacak!

Reşit Şahin

4 Aralık 2022

Dünya Kupası’nda çeyrek finale kalan ilk iki takım Hollanda ve Arjantin oldu. ABD’yi 3-1 yenen Hollanda Avustralya’yı 2-1 yenen Arjantinle çeyrek finalde karşılaşacak.

Turnuvada son 16’ya kalan takımların ilk karşılaşmaları sonrasında çeyrek finalde karşı karşıya gelecek ilk iki takım Arjantin ve Hollanda oldu.

Hollanda ABD karşışında dün oynanan maçta her iki yarıda da etkili olmayı başardı. ABD maçın ilk dakikalarında bulduğu gol fırsatını harcayınca Hollanda aynı hatayı yapmadı ve ABD kalesine gittiği ilk tehlikeli atağında golü buldu.

Bu sene ilk andan itibaren final hedeflediklerini açıklayan Hollanda dün oynadığı futbolla kötü futbol eleştirilerine de bir nevi yanıt verdi.

Kupanın favorilerinden Arjantin, özellikle son Dünya Kupası olduğunu açıklayan dünyanın yıldız futbolcularından Messi ile Avustralya kilidini 35’inci dakikada açmayı başardı.

Avustralya’nın beraberliği yakalama umutlarına kalecileri Ryan’ın büyük bir hatası sonucu yediği gol büyük bir yara verdi. Arjantin 2-0 ile daha rahat şekilde maçın kontrolünü elinde tutarken Fernandez’in kendi kalesine attığı gol ile maç 2-1 sona erdi.

Sonuçlarla Çeyrek Final’de karşılaşacak ilk rakipler Hollanda ve Arjantin oldu. Kupada final hedefi bulunan iki takımın karşılaşması Yarı Final’e çıkan ilk takımı belirleyecek.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz