17.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 10, 2024
spot_img
spot_img

Hırsız Kadın Mahkemede Özür Diledi: “Dürüst Bir Hayat Kurmaya Çalışacağım”

Santa Venera’dan 37 yaşındaki Donna Andrews, üç perakende satış mağazasından binlerce avro değerinde eşya çaldığını itiraf ederek mahkemede özür diledi. Andrews, 18 ay hapis cezasına çarptırıldı ancak cezası 4 yıl ertelendi.

Donna Andrews, pazartesi günü Hakim Leonard Caruana önüne üç kez hırsızlık, bunlardan ikisinin ağırlaştırılmış hırsızlık ve tekrar hırsızlık suçlamasıyla çıkarıldı.

Polis Müfettişleri Andrew Agius ve Joseph Mallia, Başsavcı Yardımcısı Brandon Bonnici’nin yardımıyla mahkemeye, güvenlik kameralarını inceleyen memurların şüpheli olarak Andrews’ü tanımladıklarını açıkladı. Geçtiğimiz iki ay içinde The Atrium, Forestals ve Smart Supermarket’ten yapılan bir dizi hırsızlık olayında şüpheli olarak görüldüğü belirtildi. Mahkemeye ayrıca, kadının Temmuz ayında meydana gelen başka bir hırsızlıkla bağlantılı olduğuna dair kanıtlar sunuldu.

Andrews, cumartesi günü bir sulh hakimi tarafından çıkarılan bir yakalama emriyle tutuklandı. Kadın ilk başta suçsuz olduğunu iddia etti, ancak savcılık ve savunma avukatları davayı hakimle birkaç dakika özel olarak görüştükten sonra suçluluğunu kabul etti.

Mahkeme, cezalandırma konusunda karar verirken, kadının polis soruşturmasına olan işbirliğini ve sağlık sorunlarını göz önünde bulundururken, savunma ise erken itirafı ve hayatını düzene sokma konusundaki samimiyetini vurguladı.

Andrews’ün avukatı, kadının 2016 yılından beri suç işlemediğini ve çalınan malları geri verdiğini ekledi.

Mahkeme, suçlamaları gördükten ve Andrews’ün suçunu itiraf etmesini göz önünde bulundurarak, kadını 18 ay hapis cezasına çarptırdı ancak cezası 4 yıl ertelendi. Ayrıca 18 ay denetim altına alındı ve üç ay içinde mağdurlara toplam 1.139 € ödeme emri verildi.

Mahkeme tarafından, erteleme süresi boyunca suç işlemekten kaçınması gerektiği, aksi takdirde 18 ay hapis cezası ile karşı karşıya kalacağı konusunda uyarıldığında kadın, “Size söz veriyorum” dedi.

Mahkeme kendisine denetim emri aracılığıyla yardım alacağını açıkladıktan sonra kadına teşekkür etti. “Teşekkür ederim. Buna ihtiyacım var. Çok teşekkür ederim… Affınızı diliyorum ve özür dilerim.” dedi.

Avukat Wilfred Bugeja, Andrews’e adli yardım avukatı olarak yardım etti.

Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz