19.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Hephesteus gemisi dalış turizmi için batırıldı!

Reşit Şahin

31 Ağustos 2022

Malta’da dalış turizmini daha çekici getirme çalışmalarında Gozo Xatt I’Ahmar bölgesinde Hephesteus gemisinin batırılması tamamlandı. Turizm Bakanı Clayto Bartolo “Dalgıçlara geçmiş yıllara göre daha cazibeli hale getirecek seçenerler sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Gozo’daki Xatt l’Aħmar bölgesinde Hephesteus gemisinin batırılma süreci tamamlandı. Malta Adaları’nı dalış hobisi olan herkes için turizm merkezi haline getirmek çalışmalarının parçası olarak gerçekleştirilen geminin batırılması sırasında Turizm Bakanı Clayton Bartolo, Gozo Bakanı Clint Camilleri ve Malta Turizm Kurumu ve Çevre ve Kaynaklar Kurumu yetkilileri hazır bulundu.

Malta’nın dalış turizminde her zaman güçlü olduğunu vurgulayan Bakan Bartolo, “Dalgıçlara geçmiş yıllara göre daha fazla cazibe seçeneği sunacağız. Hephesteus gemisinin batırılması, ülkemizin turistik yönünü güçlendirmeye devam etme vizyonumuzun ayrılmaz bir parçasını oluşturuyor” dedi.

Bakan Bartolo, “Malta’ya özellikle sularımıza dalmak için gelen turistler, diğer turistlere göre nispeten daha uzun süre kalma eğilimindedir. Amacımız, bu sektördeki çok yönlülüğümüzü güçlendirmek için daha fazla deniz çekiciliği yaratmaktır” şeklinde konuştu.

Gozo Bakanı Clint Camilleri, Hephesteus gemisinin suya indirilmesiyle halihazırda mevcut 55 dalış noktasıyla birlikte başka bir cazibe merkezi olacağını söyledi.

doi.gov.mt

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz