18.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

Haziran ayı yıllık enflasyon yüzde 6.1’e yükseldi

19 Temmuz 2022

Malta’da Haziran ayı enflasyonu yüzde 6.1’e yükseldi. Haziran ayı 12 aylık hareketli ortalama enflasyon oranı yüzde 3.1 olarak kaydedildi. Malta enflasyondaki yükselişe rağmen AB’deki en düşük enflasyona sahip ülke olmayı sürdürüyor.

Ulusal İstatistik Ofisi (NSO) Haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Fiyatlardaki artış yakıt ve enerjide sağlanan sübvansiyonlara rağmen sürüyor. Mayıs ayında yüzde 5.8 olan enflasyon Haziran ayında yüzde 6.1’e yükseldi.

Haziran ayındaki artış en yüksek gıda ve alkolsüz içecek endeksinde yüzde 1.7 ile gerçekleşti, bunu 1,1 puan artan restoran ve otel fiyatları izledi. AB istatistik kurumu Eurostat tarafından aynı gün açıklanan rakamlara göre, Malta’daki enflasyon AB’deki en düşük seviyesini korudu.

Haziran ayında Euro bölgesi ortalama enflasyonu yüzde 8,6 iken, tüm AB ülkelerinde ortalama yüzde 9,6 olarak gerçekleşti.

Haziran ayındaki artışın arkasındaki ana etken gıda fiyatları oldu. Gıda ve alkolsüz içecek endeksi yıllık enflasyonu 1,7 puan artarken, bunu 1,1 puan artan restoran ve otel fiyatları izledi.

Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz