20.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 1, 2024
spot_img
spot_img

Havai fişek yaz mevsiminde üretilmemeli!

07 Haziran 2022

Malta’da havai fişek fabrikalarını denetleyen üç uzmandan biri olan Servolo Delicata, yaz mevsiminde havai fişek üretiminden kaçınılmasını tavsiye etti.

Malta’da geçtiğimiz Cumartesi günü Mosta dışındaki havai fişek fabrikasında çıkan yangının ardından Times Of Malta’ya konuşan piroteknik uzmanı Servolo Delicata, patlamalara sıcak, nem ve rüzgar yönünün kombinasyonunun neden olduğuna inandığını açıkladı.

Malta’nın havai fişek fabrikalarını denetleyen üç uzmandan birisi olan Servolo Delicata, yaz mevsiminde hava koşullarının havai fişek üretim sürecinin belirli bölümleri için elverişli bir ortamdan uzak olduğunu söyledi.

Delicata, ilk patlamanın üretim sürecinin bir parçası olarak havai fişekler dışarıda kururken meydana geldiğini belirterek tecrübelerine göre, havai fişek üretiminin yapılmaması gereken yaz mevsimi gibi yılın belirli günleri olduğunu vurguladı.

Delicata, “Hava koşulları onu çok tehlikeli hale getirdi ve insan hatasından ziyade bir kazanın nedeni bu koşullar olabilir” diyerek havai fişeklerin sıcaklıkların mümkün olduğu kadar düşük olduğu, nem oranının yüzde 50’nin üzerinde olduğu ve rüzgarın güneyden esmediği zamanlar içinde gerektiğini belirtti.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz