13.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Havaalanı yetkilileri, başlayacak yeni kısıtlamalara karşı çıktı

11 Ocak 2022

Malta Uluslararası Havaalanı yetkilileri, gereksiz bir engel yaratacağını belirttikleri 17 Ocak’ta başlayacak olan yeni seyahat kurallarının kaldırılmasını istedi.

Malta’nın aşı sertifikasının geçerlilik süresini 17 Ocak’ta başlayacak yeni seyahat kurallarında kısaltan tek AB üyesi devlet olduğunu belirten havaalanı yetkilileri kuralların değiştirilmesini isteyen bir açıklama yaptı.

Yeni seyahat kurallarının “gereksiz bir engel” yaratacağının vurgulandığı açıklamada, “Malta Uluslararası Havalimanı, Avrupa Komisyonu’nun öngördüğü aşı sertifikası geçerlilik süresini kabul eden diğer Avrupa havalimanlarına kıyasla önemli bir dezavantaja sahip” denildi.

Covid-19 aşı sertifikalarının geçerlilik süresini kısaltan tek üye devletin Malta olduğunun ifade edildiği açıklamada “Halk Sağlığı Müfettişi, Malta sakinlerinin seyahat etmeleri için gereksiz bir engel oluşturdu ve bu süreçte turizm endüstrisine yönelik tüketici güvenini baltaladı. Çok zorlu bir kış dönemi” sözlerine yer verildi.

Avrupa Komisyonu, tüm AB aşı sertifikaları için dokuz aylık bir süreyi kabul ederken Malta’da 17 Ocak’tan itibaren ilk aşı döngülerinin son üç ay içinde tamamlanmış olması veya dokuz ay içinde takviye doz almış olmaları gerekecek.

17 Ocak’tan sonra geçerli bir aşı sertifikası olmadan Malta’ya dönen Malta sakinlerine 15 gün bir süre tanınacak, ancak 1 Şubat’tan itibaren bu insanlar 14 gün karantinaya alınacak.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz