25.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Gzira’da halka açık park benzin istasyonu yapılmak isteniyor

30 Mayıs 2022

Gzira Yerel Meclisi, 22 yıldır kirasını ödedikleri halka açık bahçenin Tapu Dairesi tarafından benzin istasyonuna dönüştürme kararına itiraz etti. Gzira Belediye Başkanı Conrad Borg Manche, “bu vahşeti durdurmak için ne gerekiyorsa” yapacağına söz verdi.

Gzira’da kalan son yeşil alanlardan birisi olan 930 metrekarelik bir bahçenin benzin istasyonu haline getirilmesine yasal itirazlar yapıldı. Söz konusu arazi 2000 yılında Gzira Yerel Meclisi’ne kiralanmıştı.
O günden bu yana halka açık bahçe olarak kullanılan arazinin benzin istasyonu yapılması için alınan karar büyük tepki çekti. Tapu Dairesi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden arazinin kirasının iptal edildiğinin bildirilmesi üzerine karara yerel meclis itiraz etti.

İtirazda  bahçenin yönetimini devraldığı 2000 yılından bu yana nasıl usule uygun olarak kira ödediğini ve bahçenin bakımını nasıl yapıldığı ayrıntılı olarak açıklandı ve bahçenin bölgede kalan birkaç açık yeşil alandan biri olduğunu vurgulandı.

Tapu Müdürlüğü’nün bu kiralamanın neden feshedilmesi gerektiğine dair yeterli bir sebep vermediğini belirten meclis ayrıca, arazinin geleceğine ilk ret hakkının da verilmediğinden yakındı.

Gzira Belediye Başkanı Conrad Borg Manche, tartışmalı benzin istasyonu planlarına atıfta bulunurken “bu vahşeti durdurmak için ne gerekiyorsa” yapacağına söz verdi.

Bir sosyal medya gönderisinde, “Birkaç kez söylediğim gibi, bu vahşeti durdurmak için ne gerekiyorsa yapacağım” diyen Manche, “Gzira’daki onca inşaattan sonra merak ediyorum, insanlar en azından el değmemiş bir bahçeyle bırakılmayı hak etmediler mi?” ifadelerini kullandı.

Şu anda Manoel Adası’nın girişinde bulunan benzin istasyonu, Bölgesel Yolun Gzira cephesine bağlanmasını sağlayacak bir yol genişletme projesinin parçası olarak 100 metre uzaklıktaki Avrupa Konseyi bahçelerine taşınacak.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz