15.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
spot_img
spot_img

GWU, Yabancı İşçilere Daha Basit Çalışma İzni Başvuru Süreci İstiyor

Genel İşçi Sendikası (GWU) Genel Sekreteri Josef Bugeja, yabancı işçiler için iş izni başvuru sürecinin daha kolay ve verimli olması gerektiğini belirtti ve bürokrasinin azaltılmasını talep etti.

Bugeja, iş ajansları tarafından kötüye kullanımın azaltılmasını ve ajansların gerekenden fazla yabancı işçi getirmemelerini istedi.

“Bireyler ülkelerini terk ediyor, sevdiklerinden ayrılıyor, daha iyi bir gelecek umuduyla geliyorlar ve sonra planladıkları ve vaat edildikleriyle çok farklı bir gerçeklikle karşılaşıyorlar,” diye açıklama yaptı Bugeja.

GWU ayrıca üçüncü ülkelerden gelen tüm yabancı işçilerin tek bir çalışma izniyle Malta’ya girmesini önerirken, özellikle balıkçı teknelerinde ve özel evlerde çalışan ev işçileri de dahil olmak üzere işçilerin görünürlüğünü artırmayı öneriyor.

“Bu önerilere eşlik edecek başka bir öneri, eşit değerdeki iş için eşit ücretin yürürlüğe girmesidir. Bu, ülkemizdeki işçileri koruyacak bir önlemdir, çünkü daha yüksek seviyeli daha fazla işimiz olduğu sürece,” dedi genel sekreter.

Bu yorumlar, Malta Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Konseyi (MCESD) ikinci toplantısında yapıldı. Bu toplantıda yabancı işçilere yönelik izinler, istihdam yasaları ve kamu-özel ortaklıklar ele alındı.

Bu toplantıda, kimlik ajansı Identità ve Sanayi ve İstihdam İlişkileri Departmanından bir yetkili, Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden gelen yabancı işçilerin işe alınması için dijitalleşme sürecini açıkladı ve yabancı işçilerin kabul edilmesi için gerekli prosedürler hakkında bilgi verdi.

Kamu-özel ortaklıklar konusunda GWU, böyle ortaklıkların ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkıda bulunabileceğini belirtirken, “ülkemizdeki temel hizmetlerin her zaman hükümet mülkiyetinde kalması ve toplum için en büyük iyiliği sağlamak için” dedi.


Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz