13.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Güvenlik ayakkabıları olmadan işçi çalıştıran şantiye müdürüne para cezası!

6 Mayıs 2023

Siggiewi’deki bir şantiyede işçilerin güvenliği için sağlaması gereken ayakkabıları sağlamadan çalıştıran şantiyenin sorumlu şirket müdürü İbrahim Al Yassin’e verilen 4 bin Euro para cezasını Temyiz Mahkemesi onadı.

Temyiz Mahkemesi’nde çalışanlarının şantiyede güvenli ayakkabı olmadan çalıştığı tespit edilen bir şirket müdürüne para cezası verildi. Şirketin müdürü İbrahim Al Yassin 2 Temmuz 2019’da işyerinde fiziksel yaralanma veya ölümden kaçınmak için gerekli önlemleri almamakla suçlandı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurumu (OHSA) yetkilerinin yaptığı incelemede iki işçinin güvenlik ayakkabısı olmadan çalıştığı ve işçilerden birisinin Jobsplus’a kayıtlı olmadığının ortaya çıkması sonucu açılan davada Al Yassin 4 bin Euro para cezasına çarptırılmıştı.
Karara itiraz eden Al Yassin’in itirazını inceleyen Temyiz Mahkemesi, müdürün işçilerden sorumlu olmadığına dair iddiasının bir OHSA yetkilisine işçilerden kendisinin sorumlu olduğu yönündeki bir ifadesi bulunduğunu belirterek reddeddi.

Cezanın aşırı olmadığını belirten mahkeme iş yerinde sağlık ve güvenlilik ile ilgili yasal sorumluluğun farkında olmaları gerektiğinde ısrar ederek cezayı onadı.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz