24.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Gurbetçiler yeni dönem askerlik bedelini bekliyor

28 Aralık 2021

Dövizle askerlik yapmak isteyen yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının askerlik başvuru ve ödeme işlemleri yeni dönem askerlik bedeli tespit edilene kadar 1 Ocak 2022’den itibaren durdurulacağı açıklandı.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, 1 Ocak 2022’den 30 Haziran 2022’ye kadar geçerli olacak dövizle askerlik bedeli tutarının belirlenmesini bekliyor. Dövizle askerlik bedeli Milli Savunma Bakanlığı tarafından tespit edilecek.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları askerlik bedeli olarak artık altı ayda bir artan tutara göre döviz üzerinden ödeme yapıyorlar.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, geçtiğimiz dönem yani 1 Temmuz-31 Aralık 2021 arasında dövizle askerlik bedelinin miktarı 43 bin 151 TL olarak belirlemişti. Yeni yılla birlikte şimdi gözler yeni tutarda. T.C. Londra Başkonsolosluğu konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada “Milli Savunma Bakanlığı tarafından tespit edilerek yayımlanacağı tarihe kadar dövizle askerlik başvuru ve ödeme işlemleri 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren durdurulacaktır” ifadelerine yer verildi.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz