14.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Güney Kıbrıs, Malta’yı “Yeşil” kategoriye yükseltti

24 Mayıs 2021

Güney Kıbrıs, ülke dışından yolcular için Covid-19 tedbirleri kapsamında uyguladığı kategorilendirmede Malta’yı “Yeşil” kategoriye yükseltti. Malta’dan Güney Kıbrıs’a giden yolcuların bundan sonra koronavirüs testi sunmaları ve kendilerini izole etme zorunluluğu olmayacak.

Kıbrıs yönetimi, bugün ABD, Malta ve Romanya’nın bir üst kategoriye yükseltildiğini duyurdu. Tayland’ın isse kategorisinin düşürüldüğü kaydedildi.

Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, Malta’nın yeşil kategoriye geçeceğini, Romanya ve ABD’nin turuncuya, Tayland’ın kırmızı kategoriye indirildiğini duyurdu.

Yeşil kategoride ayrıca İzlanda, İsrail, Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Suudi Arabistan ve Güney Kore yer alıyor. Bu ülkelerden gelen yolcuların negatif koronavirüs testi sunmaları veya kendilerini izole etmeleri gerekmiyor.

Portekiz, İrlanda, Finlandiya, Romanya, Norveç, Çin (Hong Kong ve Makao dahil), İngiltere ve ABD artık Turuncu kategorisinde yer alacak.

Orange kategorisindeki ülkelerden gelen yolcuların, olumsuz bir sonuçla ayrılmadan önceki 72 saat içinde bir PCR testine girmeleri gerekiyor. Kıbrıs vatandaşları, eşleri ve çocukları, kalıcı olarak Cumhuriyet’te ikamet eden kişiler ve Viyana Sözleşmesine göre ülkeye giriş izni olan kişiler ve PCR testlerinin yapılmadığı ülkelerdeki kişiler Larnaka ve Baf havalimanlarına vardıklarında teste tabi tutulabiliyorlar. PCR sonuçları hazır olana kadar kendilerini izole etmeleri gerekiyor. Test bedeli yolcular tarafından karşılanıyor.

Kırmızı kategoride Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Fransa, Hırvatistan, Lüksemburg, İspanya, İtalya, Yunanistan, Hollanda, Macaristan, Polonya, Danimarka, Slovakya, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Letonya, Litvanya, İsveç, Almanya, Andorra, Monako, Vatikan Şehri, San Marino, İsviçre, Lichtenstein, Ruanda, Rusya, BAE, Ukrayna, Ürdün, Lübnan, Mısır, Beyaz Rusya, Katar, Sırbistan, Ermenistan, Gürcistan ve Bahreyn ülkeleri yer alıyor.

Kırmızı kategori ülkelerinden gelen yolcuların kalkıştan önceki 72 saat içinde bir PCR testinden geçmeleri ve Kıbrıs’a vardıklarında başka bir PCR testinden geçmeleri gerekiyor. Sonuç verilene kadar kendi kendine tecrit altında kalmaları gerekiyor.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz