15.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Green Card  başvuruları başladı: Pasaport şartı kalktı!

5 Ekim 2022

ABD’de oturum ve çalışma hakkı kazanmak için her yıl yapılan Green Card 2022 çekilişine 5 Ekim (bugün) itibariyle başvurular başladı. Bu yıl başvuru için pasaport şartı kaldırılırken Türkiye de başvuruya uygun ülkeler arasında yer alıyor.

Dünyada her yıl binlerce kişinin ABD’de oturum ve çalışma hakkı kazanabilmek için başvunduğu Green Card çekilişi 5 Ekim’de (bugün) başladı. ABD Freetown Büyükelçiliği tarafından açıklanan Gren Card başvuru tarihlerinde son gün ise 8 Kasım oldu.

Bu yıl en önemli değişiklik Green Card çekilişine başvurularda pasaport şartı kaldırıldı. Başvuru için bireyler pasaportlarını yenilemek zorunda olmadan çekilişe katılabilecek.

Türkiye’nin de başvuru için uygun ülkeler listesinde olduğu Green Card başvurusu yapabilmek için en az lise mezunu olmak şart yada son 5 yıl içinde uzmanlık gerektiren bir alanda en az 2 yıl çalışmış olmayı belgelemek gerekiyor.

18 yaş üstünde herkesin başvurabileceği Green Card çekilişine başvuruların mutlaka resmi web sayfası üzerinden yapılması gerekiyor. Ayrıca başvuru için istenilen fotoğraf verilen ölçülerde birebir uyumlu olması gerekiyor.

Başvuru formunu web sayfası üzerinde doldurduktan sonra verilen konfirmasyon numarasını iyi saklamak gerekiyor. Bu numarayı tekrar isteme şansı bulunmuyor.

Amerika Green Card başvurusunda bulunan kişiler kurayı kazanıp kazanmadıklarını kontrol etmek için Mayıs tarihinden itibaren www.dvlottery.state.gov web sitesinde bildirilmektedir.

E- DV web sitesinden yapılan Amerika Green Card başvuruları esnasında başvuru sahibine Green Card başvuru onay numarası verilmektedir. Başvuru sahipleri DV- 2021 kurasını kazanıp kazanmadıklarını öğrenmek için Green Card başvuru onay numaralarını saklamalıdır.

ABD Green Card başvurusu yapan kişiler başvuru sonucunu ve kurayı kazandıkları takdirde vize işlemleri ve göçmen vizesi görüşmeleri konularında gerekli bilgileri yalnızca bu web sitesinden öğrenebilirler.

Karar

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz