26.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Gozo’nun ilk edebiyat festivali Linja Hamra 1 Nisan’da!

4 Mart 2023

Gozo’da düzenlenecek olan ilk edebiyat festivali Linja Hamra tanıtıldı. Gozo Ulusal Kütüphanesi’nde yapılan lansmanda Gozo’nun ilk edebiyat festivali Linja Hamra’nın ilki 1 ve 2 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.

Gozo Bölge Konseyi ve Inizjamed birlikteliğiyle düzenlenen edebiyat festivali ile Gozitanlı yazarların çalışmalarını sergilemeleri, Gozitan topluluğuyla bağ kurmalarına katkı sunmayı, deneyimli yazarları bir araya getirmek amaçlanıyor.

Gozo’nun Malta edebiyatına büyük katkıda bulunduğuna dikkat çeken Gozo Bölge Konseyi Başkanı Samuel Azzopardi “Ninu Cremona, Mary Meilak, Anton Buttigieg, Gorg Pisani, Guze Aquilia ve de diğerleriin aralarında olduğu okullarda dinleyerek büyüyenlerin bildiği klasiklerin yanı sıra Maltaca öğretmenlerimiziolan ya da olmuş olan birçok kişiye de rastlıyoruz” dedi.

Festivalin 1 Nisan Cumartesi günü Rabat sokaklarında edebi bir yürüyüşle başlayacağını belirten ve “özel bir şey planlıyoruz” ifadesiyle merak uyandıran Inzjamed Sanat Yönetmeni Leanne Ellul ise “Yazarlarla öğle yemeği sonrasında herkesin görebileceği kırmızı otobüsle festival doruğa ulaşacak ve yazarlarımız eserlerini izleyicilerimize okuyacakları farklı köylere seyahat edecekler” ifadelerini kullandı.

Festival 1 ve 2 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz