15.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Gozo Filateli Derneği (GPS) tarafından düzenlenen yıllık sergi, Victoria’daki Il-Ħaġar müze ve kültür merkezinde gerçekleşiyor

Dernek papazı Joseph Attard tarafından 12 Kasım’da kutsanan sergi, geleneksel filatelinin ilginç konularını sunan büyük bir çekiciliğe sahip.

Din bölümü, Xagħra isim günü ve geçit heykelleri ile ilgili pulları, aynı zamanda Vatikan pullarını içeriyor. Flora ve fauna iyi bir şekilde temsil edilirken, tarih pulları 1565 kuşatmasını ve 1916 Yeni Kaledonya göçmen olayını içeriyor.

Kişilikler arasında Malta yazarları Tagliaferro ve ‘Gozo’dan erken bir filatelist’ bulunmaktadır. Otobüsler ve ABD pulları gibi tematik öğeler de sergileniyor.

Erken Malta posta damgaları, hatalar ve çeşitlilikler ile sansür damgaları, daha uzmanlaşmış sergiler arasında yer alıyor.

Bu sergi, 2013 açılışından itibaren Il-Ħaġar ile ilgili kapakları ve dosyaları da gösteriyor.

Sergide, Gozo Filateli Derneği tarafından yılda bir kez çıkarılan kapakları ve kişiselleştirilmiş pulları görebilirsiniz.

Ayrıca genç ve yetişkin filatelist tutkunları tarafından süslenmiş albümleri de hayranlıkla inceleyebilirsiniz.

Derneğin dergisinin ücretsiz kopyaları sergide bulunmaktadır.

Il-Ħaġar haftanın yedi günü 9.00 ile 17.00 saatleri arasında açıktır ve Sergi, 25 Kasım’a kadar ziyarete açık olacaktır.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz