24.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Gozo Bakımevi İnşaatı, Eski Taş Ocağının Keşfi Nedeniyle Durduruldu

Gozo’nun başkenti Victoria’da inşaatı devam eden bakımevi projesi, eski bir taş ocağının keşfedilmesinin ardından durduruldu. Çevre ve Planlama İnceleme Mahkemesi, tarihi Ċittadella’ya olan olumsuz etkilerinden endişe duyduğu için projeyi askıya alma talebini reddettikten aylar sonra bu keşif yapıldı.

Tara Cassar, bir mimar ve komite üyesi, bu gelişmeyi açıklarken “Maalesef çoğu zaman olduğu gibi mahkeme tarafından reddedildi ve bu, temyiz süreci sürerken çalışmaların başlayabileceği anlamına geliyor.” dedi.

Projenin yeri, eski Cupid Binası olarak bilinir ve Victoria’daki Triq Fortunato Mizzi ile Triq l-Universitas’ın köşesindedir. Planlama Otoritesi henüz başvuru hakkında bir karar vermedi ve son itirazlar Kasım ayında ele alınacak.

Proje, eski Cupid Building’ in yıkılmasını, arkeolojik kazıları ve yaşlılar evinin inşasını içeriyor. Toplamda 57 oda ve 14 yer altı otopark alanı sağlanması planlanıyor.

Ancak eski taş ocağının keşfi, çalışmaların durdurulmasına neden oldu. Tara Cassar, STK Din L-Art Ħelwa’nın bu keşifin Pön-Roma taş ocağının bir parçası olabileceğine inandığını söyledi.

Din L-Art Ħelwa, bu bulguları Kültürel Miras Müfettişliğine 23 Eylül’de bildirdi. Müfettiş ayrıca alanın “arkeolojik hassasiyeti” konusundaki endişeleri dile getirmişti.

Başlangıçta müfettiş, önerilen kazının sahadaki herhangi bir arkeoloji için “ciddi bir tehdit” oluşturacağı endişesini dile getirdi ve başvurunun reddedilmesini talep etti. Ayrıca, önerilen gelişmenin Ċittadella’dan ve bu yönde olan görüşlere kayda değer bir etki yapabileceği konusunda endişeleri vardı.

Daha sonra müfettiş, arkeolojik hassasiyet nedeniyle daha fazla kaya kesiminin kabul edilemez olduğunu belirterek bu alandaki benzer keşiflere dikkat çekti. Vaka memuru raporunda, projenin müfettişlik tarafından onaylandığı ancak belgenin hala internet sitesinde yer almadığı belirtildi. Sorular Başkomiserliğe iletildi.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz