18.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Göç Yollarında Kaybolanlar İçin Senglea’da Anma Günü

Dünyanın dört bir yanında göç yollarında hayatını kaybeden, kaybolan veya zorla kaybedilen insanlar için Senglea’daki Gardjola Bahçeleri’nde anlamlı bir anma etkinliği düzenleniyor. 18 Şubat Pazar günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek bu etkinlikle, Merkezi Akdeniz’in tehlikelerine ve bu yolculukta yaşanan insanlık dramına dikkat çekilecek. Her yıl binlerce insanın ölümü ve kaybolmasıyla sonuçlanan bu trajik seyahatlerde, Malta Otoriteleri ve Avrupa Birliği’nin sınır ajansı Frontex’in rolüne de işaret ediliyor.

Bu özel gün, Global CommemorAction Günü’nün bir parçası olarak düzenleniyor ve göç rotalarında yaşanan insan hakları ihlallerine karşı farkındalık yaratmayı, kayıpların aileleriyle dayanışmayı amaçlıyor. Etkinlik, kaybolan ve hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulunmak, aynı zamanda daha fazla insan hakları ihlalinin önüne geçilmesi için çağrıda bulunmak üzere toplanan katılımcılara ev sahipliği yapacak.

Gardjola Bahçeleri’nde yapılacak bu anma etkinliği, trajedilere karşı birlikte durma ve anlamlı bir değişiklik yaratma amacı taşıyan, dünyanın dört bir yanından gelen insanları bir araya getirecek. Kayıpların ailelerine ve yakınlarına destek olma ve bu acıları paylaşma fırsatı sunacak olan bu etkinlikte, toplumsal dayanışmanın ve insan haklarına duyulan saygının önemi vurgulanacak.

Bu trajedilere dikkat çekmek ve gelecekte benzer durumların önüne geçebilmek adına düzenlenen anma gününe siz de katılarak destek olabilir, insan hakları ihlallerine karşı ortak bir duruş sergileyebilirsiniz.

 

Kaynak: https://www.facebook.com/events/409526011548211

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz