18.9 C
Malta
Salı, Nisan 23, 2024
spot_img
spot_img

Göç İdaresi İstanbul’daki yabancıların ikamet izni başvuru şartını değiştirdi

13.02.2021 / Malta

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü internet sitesinden yapılan açıklamada, İstanbul’da yaşayan yabancıların 15 Şubat’tan itibaren ikamet izinleri için başvuruları bizzat yapmaları gerektiği belirtildi.

Açıklamada, ikamet izni başvuru dosyalarının posta ve kargo yoluyla alınması usulüne son verildiği, izin almak isteyen yabancıların kendilerine verilen randevu tarihinde ve saatinde il ya da ilçe göç idaresi müdürlüğünde hazır bulunmaları gerektiği bildirildi.

Yabancıların posta ve kargo yoluyla başvurularının işleme alınmayacağı belirtilirken daha önce yapılan başvuruların değerlendirmeye alınacağı ifade edildi.

Söz konusu tarihten önce farklı birimlerden ikamet izin başvurusu yapan yabancıların ise evraklarını, kendilerine SMS ve e-posta ile iletilen bilgiler doğrultusunda ilgili il ya da ilçe göç idaresi müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor.

İkamet izinleri randevu işlemlerine ilişkin işlemler, 15 Şubat’tan itibaren İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Esenyurt İlçe Çalışma Grup Başkanlığı, Pendik İlçe Çalışma Grup Başkanlığı ve Ümraniye İlçe Çalışma Grup Başkanlığı’nda yürütülmeye devam edilecek

Kaynak: Karar

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz