23.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Gençlerin yüzde 70’i endişeli

24 Nisan 2022

Richmond Vakfı Gençlik Ruh Sağlığı araştırmasının sonuçlarına göre 13 ile 25  yaş arası kişilerin yüzde 70’inin endişe içinde yaşıyor.

Başkanlık Ofisi ve Richmond Vakfı “Gençlerimizin Ruh Sağlığına Bakmak” başlıklı seminer düzenledi. Seminere Cumhurbaşkanı George Vella da katıldı.

Seminerde gençlerin ruh sağlığı hizmetlerine olan talebinde büyük artış yaşandığına vurgu yapan vakıf temsilcileri, araştırma sonuçlarına göre 13-25 yaş arasının yüzde 70’inin endişe duygularını ifade ettiğine dikkat çekti.

Ayrıca diğer yaş gruplarında ruh sağlığı hizmetlerine talebin son iki yılda ikiye katlandığını aktaran vakıf temsilcileri ruh sağlığı sorunları gençler için ve gençlerle çalışan ebeveynler ile profesyoneller için eğitim düzenleneceğini açıkladı.

Bük çoğunluğun ruh sağlığı hizmeti talep etmekteki çekincelerine de dikkat çeken Vakıf, daha fazla kişiye ulaşmak için bir bağış kampanyası da başlattı.

Ruh sağlığı sorunlarıyla ilgili çalışmalar yürüten ve ücretsiz tedavi hizmeti sunan Richmond Vakfı’nın etkinliğine katılan Malta Cumhurbaşkanı George Vella, gençlerde ruh sağlığının korunmasının önemini yineleyerek destek çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Vella, “Ayrıca, 13 ila 20’li yaşların ortasındaki gençlerin ezici çoğunluğunun endişeli yaşaması dikkat çekicidir” ifadelerini kullandı.

Malta Daily

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz