15.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Genç, Uyuşturucu Bulundurma Suçu Üzerine Temyiz Başvurusu Sonucunda Hapis Cezasından Kurtuldu

Uyuşturucu bulundurma suçundan hüküm giyen 23 yaşındaki bir genç, temyiz mahkemesinde açtığı davayı kazandı. Yargıç Consuelo Scerri Herrera, şartları göz önüne alarak üç yıllık denetimli serbestlik sürecini daha uygun buldu ve genç adamın hapis cezasına çarptırılmamasını kararlaştırdı.

Owen Portelli, Haziran 2020’de, Luqa’daki bir süpermarkette çalışan Portelli’nin iş dolabında uyuşturucu madde bulunduğu yönündeki bir ihbar üzerine polis tarafından 19 yaşında tutuklanmıştı.

Yapılan aramada Portelli’nin dolabından 28,7 gram esrar, terazi ve 350 Euro nakit para çıktı. Bulunan miktar ve diğer eşyalar “satma amacıyla bulundurma” olarak yorumlandı.

Portelli, esrarın kişisel kullanımı için olduğunu ve yoğun bir kullanıcı olduğu için bu miktarda aldığını, terazinin de kendisine satılan maddelerin eksik çıkmaması için kullandığını, uyuşturucuyu aldığı satıcının adını vermeyi reddederek savunmasını yapmıştı.

Portelli, 2022 yılında bir yıl hapis cezasına, 1.000 Euro para cezasına ve 1.062 Euro mahkeme masraflarını ödemeye mahkum edildi.

Portelli, aleyhindeki hüküm ve verilen cezaya karşı temyiz başvurusunda bulunarak, Sulh Mahkemesinin eldeki delilleri yanlış değerlendirdiğini ve bulunan uyuşturucunun gelecekte satılmak üzere tutulduğuna dair herhangi bir kanıt olmadığından bahsetti.

Ancak, Portelli’nin tutarsız savunmaları, yanında bulunan terazi ve nakit para ve esrarın paketlenmiş şekilde bulunması dikkate alınarak temyiz başvurusu Yargıç tarafından reddedildi. Yargıç ayrıca, Portelli’nin, satma amacı gütmüyorsa, neden işyerinde bu kadar uyuşturucu maddesi bulundurduğunu sorguladı.

Yargıç, tüm bunlara rağmen, cezanın değiştirilmesi için gerekçelerin mevcut olduğuna hükmetti.

Portelli’nin tutuklandığı dönemde yoğun bir esrar kullanıcısı olmasının yanı sıra kokain ve uyarıcı madde kullandığını, ancak o tarihten bu yana önemli ilerleme kaydettiğini ve tıbbi esrar için reçete aldığını belirtti.

Bu şartlar göz önünde bulundurularak, Portelli’nin, mahkemelere öncelikle rehabilitasyon önlemlerini alma yetkisi veren Uyuşturucu Bağımlılığı (Tedavi, Hapis Değil) Yasası hükümlerinden yararlanması gerektiğine karar verildi.

Sonuç olarak, Portelli üç yıllık denetimli serbestliğe bırakıldı. Mahkeme ayrıca1.000 Euro para cezası ve 1.062 Euro mahkeme masraflarını ödeme kararını onadı.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz