16.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 10, 2024
spot_img
spot_img

Geçen Yıl E-Scooter Kullanıcılarına Toplam 14,648 Ceza Verildi

Geçen yıl, otoriteler tarafından e-scooter’larla ilgili ihlallerde bulunanlara toplam 14,648 ceza verildi; günlük ortalama 40 ceza. Bu cezaların neredeyse yarısı sadece iki bitişik yerleşim yerine, Sliema ve St. Julians’a verildi.

Polis, yerel zabıtalar ve Transport Malta denetim yetkilileri tarafından verilen tüm cezaları kapsayan bu rakamlar, İçişleri Bakanı Byron Camilleri tarafından, çevre gölgesi bakanı olan Milliyetçi Parti milletvekili Rebekah Borg’un meclis sorusu yanıtında sunuldu.

Turistler tarafından yoğun bir şekilde kullanılan kiralık e-scooter’lar nedeniyle yaz aylarında en fazla cezanın verildiği beklenebilir.

Ancak Camilleri’nin verdiği rakamlar, ceza miktarında başka bir zirve olduğunu gösteriyor: Bu, yılın başında ya daha coşkulu bir yürürlük ya da birkaç ay içinde e-scooter kullanıcılarının davranışında önemli bir iyileşme olduğunu gösteriyor.

Sliema’da tam 3,987 ceza verilirken, St. Julians 3,228 ceza ile ikinci sırada yer aldı. Başka bir turistik yer olan St. Paul’s Bay ise 1,019 ceza ile üçüncü sıradaydı. Rakamlar ayrıca e-scooter’larla ilgili ihlallere dair tüm cezaların Malta adasında verildiğini doğruluyor: Gozo’da e-scooter’ları nadiren yolda görüldüğünden burada hiç ceza verilmemiş.

Camilleri’nin verdiği rakamlar ayrıca 2024’ün ilk 17 gününü içeriyor; bu süre zarfında sadece 3 günlük ortalama ile 51 ceza verildi.

Bu azalma, Mart ayında yürürlüğe girecek olan e-scooter kiralama yasağına yaklaşımı yansıtabilir: özel mülkiyete ait e-scooter’lar hala kullanılabilecek. Yeni ulaştırma bakanı Chris Bonett, bu yasağı, bu ay içinde yapılan bir kabine değişikliğinde ulaştırma bakanı Aaron Farrugia’nın yerine geçtikten sonra tersine çevirme planlarının olmadığını doğruladı.


Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz