23.9 C
Malta
Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img
spot_img

Gazze’deki Saldırıdan Yaralı Kurtulan Küçük Selah Tedavi İçin Malta’ya Geldi

Gazze’de yaşanan bir bombalama olayında bacağından ağır yaralanan 3 yaşındaki Selah Hajras, tedavi olmak üzere Salı günü öğleden sonra babasıyla birlikte Malta’ya ulaştı. Genç kızın Malta Uluslararası Havalimanı’ndaki duygusal karşılanmasında, Filistin’in Malta Büyükelçisi önemli bir rol oynadı. Etrafa sevgi dolu bakışlar atan ve gülümseyen Selah, kendisine sunulan oyuncaklar ve balonlarla karşılandı.

Selah, geçtiğimiz Kasım ayında, İsrail hava saldırıları sırasında Güney Gazze’deki evlerinin vurulması sonucu annesini ve kardeşini kaybetmiş, kendisi de ağır yaralanmıştı. Babası Eşref’in, kızının saldırıdan sağ kurtulduğunu öğrenmesi, bir hastanede çekilmiş video sayesinde oldu. Filistin yönetiminin sıkı seyahat kısıtlamalarına rağmen, Malta’nın tedavi masraflarını üstlenme teklifi üzerine, baba-kız zorlu bir yolculuğun ardından Malta’ya ulaştı.

Malta hükümeti ve yerel bağışçıların desteğiyle sağlanan finansal yardım, Selah’ın Mater Dei Hastanesi’nde gerekli tedaviyi almasını sağlayacak. Malta Başbakanı Robert Abela’nın, küçük Selah’ın varışını memnuniyetle karşılayarak, ona “tüm kalbimizle” bakacaklarını söylemesi, Malta’nın bu konudaki taahhüdünü ortaya koydu.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz