20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Gazze’de Yaralanan Filistinli Kız Malta’da Tedavi Görecek

Gazze’deki bir hastaneye yapılan hava saldırısında füze parçalarının isabet etmesi sonucunda bir gözünü kaybeden 10 yaşındaki Filistinli kız Lara Abu Alkas, dün Malta’ya ulaştı.

Annesinin eşlik ettiği Lara, Malta’daki doktorlar tarafından tedavi edilecek. Doktorlar, Lara’nın sol gözündeki görme yetisini kurtarmaya çalışacak.

Malta Halkı Lara’yı Karşıladı

Dün akşam Lara, daha önce yine Gazze’deki çatışmalarda yaralanarak Malta’ya gelen üç yaşındaki Selah da dahil olmak üzere iyi dileklerini sunan bir kalabalık tarafından karşılandı. Bu karşılama, geçtiğimiz Şubat ayında Selah’ın Malta’ya varışını anımsattı.

Ellerinde Filistin bayrakları sallayan kalabalık, Lara ve annesi göründüğünde alkışlarla destek oldu. Filistin büyükelçisi Fadi Hanania, Lara’nın hem yaraları için tıbbi tedavi alacağını hem de yaşadığı travmalarla başa çıkabilmesi için psikolojik destek göreceğini açıkladı. Hanania ayrıca, Malta hükümetine yaralı Filistinli çocukların ülkeye kabul edilmesinin yanı sıra ücretsiz vize sağlamasından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Lovin Malta 

Görsel:  Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz