18.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Friends of the Earth Malta, Malta Yılanları ve Sürüngenleri Konusunda Halkı Eğitecek

Friends of the Earth Malta, Malta yılanları ve sürüngenleri hakkında bir e-öğrenim kursu başlatacak. Bu kurs, öğrencilere insan etkileşimi ve iklim değişikliğinin adaların herpetofaunası üzerindeki etkilerini anlamalarına yardımcı olacak.

HerpTrust, katılımcılara İnsan-Herpetofauna Etkileşimleri (IHE), koruma ve bir arada yaşama konularında temel bilgiler sunacak ve daha geniş bir yayılma için mesleki eğitim materyalleri sağlayacak.

Proje koordinatörü Anne Marie Apap, Ecostack Innovations ile birlikte yürütülen bu işbirliğinin, herpetofauna korumasının önemine dair farkındalığı artıracağını söyledi. “Bireyleri korumaya ve biyoçeşitliliği korumaya katkıda bulunmaya teşvik etmeyi amaçlıyoruz.”

Sürüngenler ve amfibiler küresel ölçekte önemli zorluklarla karşı karşıya. İklim değişikliği gerçeği, vücut sıcaklıklarını bozarken, insan faaliyetleri habitat kaybına neden olarak onları daha savunmasız hale getiriyor.

Beklentilerin aksine, sıcak iklimler bu yaratıklara her zaman fayda sağlamaz. Bunun yerine, rahatlık düzeyini sürdürmek için karmaşık bir labirentte bulurlar.

Ayrıca, bu hayvanların ekosistemlerdeki vazgeçilmez rolleri hakkında şaşırtıcı bir bilinç eksikliği bulunmaktadır. Şehir alanlarının sürekli genişlemesi ve devam eden kalkınma faaliyetleri doğal habitatlarını hızla azaltmaktadır.

Proje kapsamında çiftçiler, çevre bilimciler, devlet görevlileri, eğitimciler ve vatandaşlar da dahil olmak üzere çeşitli paydaşlar, herpetofauna koruması için farkındalığı artırmak ve eylemleri teşvik etmeye yardımcı olacak.

Ayrıca, kırsal alan yöneticilerinin yerel sürüngen türleri hakkında bilgi alabilecekleri ve vatandaş bilim projelerine katılarak devam eden izleme ve koruma çabalarına katkıda bulunabilecekleri etkileşimli bir çevrimiçi araç oluşturulacaktır.


Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz