İçeriğe geç
28 Ekim 2026, Çarşamba20° Malta, Parçalı bulutluEuro/TL 55,44 düşüş %0,09Dolar/TL 49,83 yükseliş %0,08Euro/Dolar 1,11Gram altın 6.487,50 TL düşüş %0,19

Fransa’da Grip Alarmı: 5 Bin Kişi Hayatını Kaybetti, 30 Bin Kişi Hastanelik Oldu

Fransa’da Grip Alarmı: 5 Bin Kişi Hayatını Kaybetti, 30 Bin Kişi Hastanelik Oldu

Fransa, 2024-2025 kış sezonunda grip salgınıyla adeta boğuştu. Ülke genelinde erken başlayan ve uzun süren salgın, son yılların en ağır grip dalgası olarak kayıtlara geçti. Salgın, özellikle yaşlılar ve çocuklar arasında ciddi sağlık sorunlarına yol açtı.

Fransa Kamu Sağlığı Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, grip vakaları Aralık ayının başında hızla artmaya başladı ve etkisini Şubat sonuna kadar sürdürdü. Bazı bölgelerde ise Mart ve Nisan aylarında da salgının etkileri devam etti.

5 Bin Kişi Grip Nedeniyle Hayatını Kaybetti

Yetkililerin verilerine göre, grip salgını nedeniyle ülkede en az 5 bin kişi hayatını kaybetti. Ölüm sayıları elektronik kayıt sistemlerinden elde edilirken, gerçek rakamların daha yüksek olabileceği belirtiliyor. Aynı dönemde yaklaşık 30 bin kişi grip nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastane yatışlarının büyük çoğunluğunu 60 yaş üzeri bireyler oluştururken, çocuklar arasında da önceki yıllara kıyasla ciddi bir artış yaşandığı bildirildi.

Üç Grip Virüsü Aynı Anda Yayılıyor

Uzmanlar, salgının bu denli etkili olmasının arkasında birden fazla etkenin bulunduğuna dikkat çekiyor. Aynı anda dolaşımda olan üç farklı grip virüsü, düşük aşılama oranı ve yaşlı bireylerde aşının sınırlı koruma sağlaması, salgının yayılmasını kolaylaştırdı. Tatil dönemlerinde okullarda artan temas da virüsün hızla yayılmasına neden oldu.

Koronavirüs Bu Yıl Daha Az Görüldü

Grip salgınına rağmen bu kış bronşit ve COVID-19 gibi diğer solunum yolu hastalıklarının daha hafif geçtiği gözlendi. Bebeklerde bronşite karşı geliştirilen yeni tedavilerin etkili olduğu belirtilirken, koronavirüs bulaşma oranının önceki yıllara göre oldukça düşük olduğu vurgulandı.

Fransa’daki sağlık otoriteleri, özellikle risk grubundaki bireylerin aşı konusunda daha bilinçli olması gerektiği uyarısında bulundu.

Kaynak: Artı33

eliforen

Malta Haber, Malta'da yaşayan Türkler için Malta, Türkiye ve Avrupa'dan haberleri Türkçe aktarır. Bir hata görürseniz bize yazın.

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Günün Malta haberleri telefonunuzda

Malta Haber WhatsApp Kanalı'na katılın, önemli gelişmeleri ilk siz öğrenin.