17.9 C
Malta
Perşembe, Mart 28, 2024
spot_img
spot_img

Floriana Polis Merkezi önünde protesto gösterisine çağrı!

24 Kasım 2022

Malta’da kadın örgütleri, STK ve aktivistler Bernice Cassar’ı korumakta başarısız olan yetkilileri 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Florina Polis Merkezi önünde protesto edecek.

Paola’da kocası Roderick Cassar’ın silahlı saldırısında katledilen Bernice’nin mahkemeden aldırdığı tedbir kararına rağmen korunamadığına dikkat çeken protestocuların etkinlik sayfasında yayınlanan mesajda yarın yetkililerin sorumlulukları üstlenmesi için yapılacak eyleme katılım çağrısı yapıldı.

Moviment Graffitti, Kadın Hakları Vakfı, Genç İlerici Varlıklar tarafından düzenlenecek olan protesto gösterisi Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde gerçekleştirilecek.

Eyleme katılım çağrısında “Bernice Cassar, polis koruması için birden fazla şikayette bulunduktan sonra vuruldu. Ayrı yaşayan kocasının boğazına bıçak dayamasıyla ilgili davanın mahkeme iş yükü ve mahkeme gecikmeleri nedeniyle bir yıl sonra başlaması planlanıyordu” ifadeleriyle cinayetin öncesi anlatıldı.

Açıklamada “Bu Cuma (yarın) yetkililerden bu büyük başarısızlığın sorumluluğunu üstlenmeleri için bir araya geliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz