Site icon Malta Haber

Filenin Sultanları Tarih Yazdı: Dünya Şampiyonasında İlk Final

6 Eylül 2025

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2025 FIVB Dünya Şampiyonası’nda Japonya’yı 3-1 mağlup ederek tarihinde ilk kez finale yükseldi. 

Milliler, Tayland’da düzenlenen organizasyonda çeyrek ve yarı finalleri başarıyla geçerek adeta voleybolda yeni bir sayfa açtı. Tokyo’ya kadar giden bu tarihi zafer, hem voleybol camiasında hem de sporseverlerde büyük heyecan yarattı.

Kısa Yolculuk: Zaferden Finale

Tarihte Bir İlk: Final Biletini Aldık

Bu sonuçla A Milli Kadın Voleybol Takımı, Dünya Şampiyonası’nda ilk kez finalde sahne alacak. Rakibi ise bugün oynanacak İtalya-Brezilya maçının galibi olacak. Final karşılaşması 7 Eylül Pazar günü saat 15.30’da TRT 1’den canlı yayınlanacak. 

Filenin Sultanları, bu eşsiz başarıyla sadece Türkiye’de değil, dünya voleybolunda da tarihe adını yazdırdı. 2025 FIVB Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası finalinde şampiyonluk için geri sayıma geçiyoruz.

AA

Exit mobile version