19.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Fgura’da Fare İstilası! Yetkililer Sosyal Medyayı Sallayan Görüntülere Müdahale Ediyor

Fgura’da bulunan, Paola sınırındaki popüler mesire alanı Wied Blandun’da fare istilası paniğe neden oldu. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, bölgede çok sayıda fare dolaştığı görülüyor.

Videolarda farelerin civarında yabani bir tavşan ve ağzına kadar dolu bir çöp kutusu da bulunuyor. Pazartesi öğleden sonra yüzlerce kez paylaşılan ve yorumlanan görüntüler, Çevre Sağlığı Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. Yetkililer konuyu incelemeye alacaklarını ve Pazartesi öğleden sonra sahaya ekip göndereceklerini duyurdu.

Peki fareleri bu kadar çeken şey ne? Paola yerel konseyi yetkilisi Fabian Mizzi, farelerin bölgeye birileri tarafından yabani tavşan ve tavukları beslemekle çekildiğini tespit ettiklerini belirtti. Ancak Mizzi, beslemenin Paola sınırları içerisinde gerçekleştirildiğini bildiklerini, videoda görünen alanın ise Fgura sınırlarında olduğunu ifade etti.

Fgura belediye başkanı Pierre Dalli, bölgenin kendi sorumluluk alanında olduğunu teyit etti ancak temizlik ve bakımının hükümetin yetkisinde olduğunu vurguladı. Dalli, “Ayrıca vadinin bazı kısımları özel mülkiyete ait ve bizlerin oralara erişimi bile yok. Bölgenin sorunlarının farkındayız ve yetkililerden gerekli müdahaleyi talep ettik.” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada yankı bulan görüntüler, Fgura ve Paola sınırındaki popüler mesire alanı Wied Blandun’da yaşanan fare istilası sorununun çözümü için yetkilileri harekete geçirdi. Çevre Sağlığı Müdürlüğü’nün yapacağı incelemeler ile sorunun kaynağının tespit edilmesi ve önlemlerin alınması bekleniyor.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz