22.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Fas’ı yenen Hırvatistan Dünya üçüncüsü oldu!

18 Aralık 2022

Dünya Kupası üçüncülük maçında Hırvatistan Fas’ı 2-1 yendi. Son kupanın finalist takımı Hırvatistan bu galibiyetle 1998’den sonra ikinci kez üçüncü oldu. Tarihte yarı final gören ilk Afrika takımı olan Fas turnuvayı dördüncü bitirdi.

Dünya kupası grup karşılaşmalarında ilk maçı oynayan Hırvatistan ve Fas aynı gruptan çıkmıştı. Yarı finalde Arjantin’e 3-0 yenilen Hırvatistan ile Fransa’ya elenen Fas’ın karşılaşmasında ilk yarı çok hızlı başladı.

Maçın ilk 9 dakikasında iki takımda birer gol buldu. İlk golü atan Hırvatistan’a Fas iki dakika sonra bir duran top organizasyonunda golü bularak yanıt verdi.

İlk yarının 42’inci dakikasında Hırvatistan Orsic’in çok güzel bir vuruşla gönderdiği topun ağlarla buluşması ile ilk yarıyı 2-1 önde bitirdi.

Maçın ikinci yarısında da karşılıklı ataklar ve tehlikeler gelişse de maçta başka gol olmadı ve Fas tarihi başarı gösterdiği bu turnuvadan dördüncü olarak ayrıldı.

Yıldız oyuncuları Modriç’in son Dünya Kupası turnuvasında Hırvatistan üçüncü olmayı başardı. Son Dünya Kupası mücadelesinde Hırvatistan finalde Fransa’ya kaybetmişti. Hırvatistan ayrıca 1998’de de Dünya Kupası’nı üçüncü olarak tamamlamıştı.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz