16.9 C
Malta
Salı, Mayıs 7, 2024
spot_img
spot_img

Eurobarometre: Malta Hükümetine Güven Yüzde 36’ya Düştü

Kasım ayındaki Eurobarometre anketinin sonuçlarına göre, sadece Malta halkının yüzde 36’sı ulusal hükümetine güveniyor.

Bu rakam, ocak ayındaki yüzde 63 ve haziran ayındaki yüzde 43’e kıyasla önemli bir düşüşü temsil ediyor.

Öte yandan, hükümete güvenmeme eğiliminde olanların oranı ocak ayındaki yüzde 32’den haziran ayındaki yüzde 51’e ve kasım ayındaki yüzde 57’ye yükseldi.

Dahası, tüm politik sınıfa karşı daha geniş bir hoşnutsuzluğun bir göstergesi olarak, sadece yüzde 35’i ulusal parlamentoya, bu da Ulusalist muhalefeti de içeren, güveniyor. Bu oran, ocak ayındaki yüzde 58 ve haziran ayındaki yüzde 40’a kıyasla düşüş gösteriyor.

Anket, Malta halkının yüzde 61’inin güvendiği Avrupa Birliği’nde bir artış gösteriyor. Bu oran, ocak ayındaki yüzde 64’ten bir düşüş gösterse de haziran ayına kıyasla üç puan artış gösteriyor.

AB’ye duyulan güven, AB genelindeki güvene kıyasla 14 puan daha yüksekken, ulusal hükümete olan güven AB genelindeki güvenle aynı, ulusal parlamentoya olan güven ise dört puan daha düşük.

Kasım ayındaki Eurobarometre anketinde kaydedilen Malta hükümetine duyulan güvenin düşüşü, geçmiş aylarda gerçekleştirilen kamuoyu yoklamalarındaki hükümete destekte de düşüşle paralellik gösteriyor. Anketler, İşçi Partisi’nin Mart ayında ilk önemli destek düşüşünü yaşadığını gösterdi.

En son yapılan ankette, katılımcıların yüzde 38’inin Robert Abela’ya güvendiğini gösteriyor, bu rakam Eurobarometre anketinde Malta hükümetine güven ifade eden yüzde 36’ya çok yakın bir rakam.

Ancak hükümete duyulan bu güven düşüşüne rağmen, İşçi Partisi’nin PN’yi dört puanla önde gösteriyor ve Robert Abela’nın Bernard Grech’e güven endeksinde çarpıcı bir 16 puan öne geçtiğini gösteriyor.

Hükümet, ankette maksimum 5 puan üzerinden 2.6 puan alıyor.

471 görüşmeyi kapsayan Eurobarometre anketi, 23 Ekim ve 11 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi.


Kaynak: Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz