16.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Eurobarometre haberine göre: Malta Halkı Gelecek İçin Karamsar!

Eurobarometer tarafından yayımlanan yeni bir anket çalışmasına göre, Malta halkının ülkenin gidişatı hakkındaki endişesi devam ediyor. Ankete katılanların yarısı, Malta’nın yanlış yönde ilerlediğine inanıyor.

Geçen yıl sonu yayımlanan bir önceki araştırma, kamuoyunun ülkenin gidişatı hakkındaki düşüncesinin son birkaç ayda önemli ölçüde değiştiğini ortaya koymuştu. Ankete katılanların %65’i ülkenin doğru yolda olduğunu söylerken, bu oran bir yıl içinde %28’e düşmüştü.

Şubat ayında Malta’da 506 kişiyle yapılan en son araştırma da neredeyse aynı durumu gösteriyor. Ankete katılanların %48’i Malta’nın yanlış yönde ilerlediğini söylerken, %31’i ise işlerin iyiye gittiğini düşünüyor.

Buna rağmen, Maltalılar hala diğer AB ülkelerinden daha iyimser görünüyor. Avrupalıların %60’ı kendi ülkelerinin geleceğinin karanlık olduğunu söylerken, Maltalılarda bu oran daha düşük.

Malta’dan katılımcılar, AB’nin geleceği konusunda da daha umutlu. Ankete katılanların sadece dörtte biri AB’nin yanlış yolda ilerlediğini düşünürken, tüm Avrupalıların neredeyse yarısı bu görüşte.

Ancak insanların bireysel durumları hakkındaki görüşleri ile ülke ve AB hakkındaki düşünceleri çelişiyor. Ankete katılan Maltalıların %80’inden fazlası kişisel durumlarının iyiye gittiğini belirtiyor. Gençler arasında bu oran daha da yüksek; 24 yaşın altındaki katılımcıların %88’i kişisel durumlarının iyiye gittiğini söylüyor.

Malta’da Yaşam Standartları ve Ekonomi Düşebilir

Öte yandan, ekonomik görünüm tüm birlik ülkelerinde karamsar bir havaya sahip ve Malta da bir istisna değil.

Maltalıların neredeyse yarısı (%46), ülke ekonomisinin bir yıl içinde kötüye gideceğini düşünürken, daha iyiye gideceğine inananların oranı ise beşte birden az. Bu oranlar, diğer AB ülkelerindeki oranlara benziyor.

Ancak yaşam standartlarına bakıldığında durum daha vahim. Maltalıların %39’u önümüzdeki beş yılda yaşam standartlarının düşeceğini düşünürken, %20’si ise yükseleceğini belirtiyor. Katılımcıların üçte biri ise önümüzdeki yıl yaşam kalitelerinin düşeceğini öngörüyor.

Avrupa genelinde de seçmenler gelecekleri konusunda Maltalılar kadar karamsar görünüyor.

Ancak bu rakamlar moral bozucu olsa da, sonbahar aylarında yapılan araştırmaya göre iyileşme var. Sonbahar araştırmasında, katılımcıların sadece %7’si yaşam standartlarının bir yıl içinde düzeleceğini düşünürken, ülke ekonomisinin iyiye gideceğine inananların oranı ise sadece %11’di.

 

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz