22.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Estonya bağımsızlığının 104. yılını kutluyor

24 Şubat 2022

Estonya bağımsızlığının 104. yıl dönümünü kutluyor. Malta ve Estonya arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun da 30. yılı yaklaşırken Cumhurbaşkanı George Vella, Tallinn’i ziyaret edecek.

Avrupa’nın en kuzeyinde yer alan Estonya, bağımsızlığını kazanmasının 104. yıldönümünü kutluyor. Rus İmparatorluğuna bağlı Estonya, Ekim Devrimi’nde yıkılan Çarlık Rusyası’nın ardından 24 Şubat 1918’de özgürlüğünü ilan etmişti.

1940’ta Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği, 1941-1944 arasında ise Alman işgali altında yaşayan Estonya, 2004’te Malta ile birlikte Avrupa Birliği’ne katılmıştı. İki ülke arasındaki ilişkiler hiç bir dönem bu kadar iyi olmamıştı.

Malta ve Estonya gelecek yıl 30. yılını geride bırakacak diplomatik ilişkilerin kuruluşunun yıl dönümünü kutlama hazırlıkları sürerken Cumhurbaşkanı George Vella gelecek ay Tallinn’i ziyaret edecek.

Ayrıca Tallinn’de Malta ile diplomatik ilişkilerin yıldönümü kutlamalarının bir parçası olarak iki ay boyunca sürecek olan Malta kırsalı ve kırsal manzaralarının konu oldu bir sanat sergisi düzenleneceği belirtildi..

İki ülke arasındaki ilişkilere değerlendiren Times Of Malta gazetesinde Kenneth Vella imzalı makaleye linkten ulaşabilirsiniz.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz