19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

Esrar Zehirlenmesi Alarm Veriyor: Acil Servise Başvurular Dört Katına Çıktı!

Uyuşturucu kullanımının endişe verici boyutlara ulaştığı Malta’da, esrar zehirlenmesi vakalarında patlama yaşanıyor. 2021 yılıyla karşılaştırıldığında 2022’de Acil Servise esrar zehirlenmesi nedeniyle başvuran kişi sayısı dört katına çıkarak 431’e ulaştı.

Mater Dei Hastanesi’nden elde edilen veriler, uyuşturucu kaynaklı acil servis vakalarının da iki katından fazla artarak 1.072’ye yükseldiğini gösteriyor. Bu artışın büyük kısmını ise esrar zehirlenmeleri oluşturuyor.

Uyuşturucu kullanımına bağlı acil servis vakalarında en büyük artışın esrar zehirlenmesi olduğunu vurgulayan rapor, en fazla talep gören diğer uyuşturucunun ise kokain olduğunu ortaya koyuyor.

Ulusal Bağımlılık Danışma Kurulu’nun (The National Addictions Advisory Board) yıllık raporunda ise uyuşturucu kullanımının izlenmesi, uyuşturucu bağımlıları için rehberlik ve uyuşturucu ticaretiyle ilgili suç sayıları yer aldı.

Rapora göre, 2022 yılında 140 kişi uyuşturucu ticareti suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldı. Uyuşturucu kullananların ise yarısı kokain bağımlılığı nedeniyle yardım ararken, eroin kullanımında da artış gözlemlendi.

Verilen bilgilere göre, şırınga sayısının 76.000’e ulaşması ve bunların çoğunun eroin kullanımında kullanılıyor olması, uyuşturucu sorununun farklı boyutlarını da ortaya koyuyor.

2022 yılında yaklaşık 900 kişi de eroin bağımlılığı nedeniyle tedavi başvurusunda bulundu.

Bu veriler, Malta’da uyuşturucu kullanımının, özellikle de esrar ve kokain bağımlılığının hızla arttığını gösteriyor. Yetkililerin bu konuda acil çözüm arayışlarına girmesi ve halkı bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık verilmesi gerekiyor.

Kaynak:Newsbook.com.mt

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz