19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

Eski Eşinin Parmak Kemiklerini Kıran Adam Hapis Cezası Aldı

Żebbuġ’dan 70 yaşındaki bir adam, Nisan 2019’da gerçekleşen bir aile içi şiddet olayında eski eşine ciddi şekilde zarar verdiği gerekçesiyle mahkeme tarafından hükmolunduktan sonra ertelenmiş bir ceza aldı.

Mahkeme, kadının, olayın evden ayrılmak üzere olduğu sırada meydana geldiğini ifade etti. Eski kocası, evden ayrıldığından beri orada yaşamadığı halde, kadın dışarı çıkarken evin dışında bulunuyordu.

Kadın, eski kocasının kendisine saldırmaya başladığını, ona rastgele yumruklar attığını ve karın bölgesine birkaç kez tekme attığını, saldırıdan korunmaya çalışırken parmağını kırdığını ifade etti.

Tıbbi mahkeme uzmanı Mario Scerri, parmağın normal haline asla dönmeyecek şekilde kırıldığını belirtti.

Polis Mağdurlar Destek Birimi’nden bir temsilci, çift arasındaki sorunlardan haberdar olduklarından bu yana kadını takip ettiklerini ve mağdurun eski kocası tarafından şiddet gördüğü için korktuğunu belirtti.

Adam, eski eşinin kendisine ayrılık belgelerini imzalamayacağını söylediğinde yüzüne ilk tokadı atanın eski eşi olduğunu, iki benzer olayla ilgili olarak daha önce de iki dava açtığını itiraf etti.

Yargıç Monica Vella, yeğenin tanıklığını güvenilir bir tanık olmadığı gerekçesiyle dikkate almayacağını belirtti, çünkü olaylarının versiyonu başka hiçbir tanık tarafından doğrulanmamıştı.

Yargıç, adamın savunma yaptığı gibi kendini savunduğu iddiasını reddetti çünkü kanıtlar bunun aksini gösterdi.

Ona iki yıl süreyle ertelenmiş 18 ay hapis cezası verdi ve mağdur lehine bir koruma kararı çıkardı. Adamı uyararak, bir yıl içinde eski eşini tekrar rahatsız ederse 2,000 Euro para cezasına çarptırılacağını söyledi.

Polis müfettişi Alfredo Mangion davayı yönetti. Avukatlar Franco Debono, Marion Camilleri ve Adreana Zammit ise savunma avukatlığı yaptı.

 


Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz