23.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Eski Bakan Profesör Edwin Grech yaşamını yitirdi!

16 Mart 2023

Malta’nın 1996 ve 1998 yılları arasına Sosyal Politikadan Sorumlu Devlet Bakanı Profesör Edwin Grech 94 yaşında yaşamını yitirdi. Muhalefet Lideri Bernard Grech’in amcası olan Grech’in kızı Karin Grech 28 Aralık 1977’de 15 yaşındayken bombalı mektupla katledilmişti.

Malta eski devlet bakanlarından 94 yaşındaki Edwin Grech yaşamını yitirdi. Grech, 1977’de bombalı mektupla öldürülen Karin Grech’in babasıdır.

Kadın Hastalıkları ve Doğum alanında uzman olan Profesör Grech, tıbbi kariyerinin yanı sıra 1996 ve 1998 yılları arasında Sosyal Politikadan Sorumlu Devlet Bakanı olarak da görev yaptı.

Prof Grech ayrıca Tıp ve Cerrahi Fakültesi’nde on yıl Dekanlık yaptı ve 1979-1987 arasında Malta Üniversitesi Konseyi’nin Senato üyesiydi. 1991 yılında Kamu Hizmeti’nden emekli oldu.

Kızı Karin Grech’in, 28 Aralık 1977’de 15 yaşındayken bombalı mektupla öldürüldüğünü hatırlatan Başbakan Robert Abela, , Prof. Grech’i ülkesi ve hastaları için her şeyini veren bir kişi tanımlayarak selamladı.

Grech’in kızı Karin’in hayatına mal olan büyük fedakarlıklar yaptığını sözlerine ekleyen Abela, “Prof Grech ve ülkemiz için yaptıkları asla unutulmayacak” dedi.

Muhalefet Lideri Bernard Grech, amcası olan Prof. Grech’i sadece tüm becerilerini kullanarak değil, bir ideale inandığı için ailesinden dahi vazgeçerek her şeyi geride bırakan bir kişi olarak tanımladı.

Malta’nın güneyinde işçi sınıfından bir aileden gelmesine rağmen, Malta Üniversitesi’nde eğitimine devam etmesi ve avukat olması için kendisine ilham veren kişinin amcası olduğunu belirten Ulusal Parti Lideri Grech “O sadece iyilikler yapmış ve karşılığını sevgili kızı Karin’in öldürülmesiyle en kötü şekile almış bir adamdı” ifadelerini kullandı.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz