18.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 11, 2024
spot_img
spot_img

Eşi Üzerinde Yıllarca Fiziksel ve Cinsel Şiddet Uygulayan Adama 24 Yıl Hapis Cezası

Altı yıl boyunca eşini defalarca tecavüz eden ve darp eden, hatta kendisini ve iki küçük çocuğunu zaman zaman yiyeceksiz eve kilitleyen ve öldürmekle tehdit eden bir adam, 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ceza, Cuma akşamı Madam Yargıç Consuelo Scerri Herrera tarafından jüri tarafından verilen kararın ardından verildi.

Mahkemece kimliği belirtilmeyen 34 yaşındaki sanık hakkında jüri üyeleri suçlu kararı verdiler. Adam yedi suçtan suçlu bulundu ancak karısını fuhuşa zorlamak ve ondan para kazanmak suçlarından beraat etti. Sanık ayrıca 10.000€ para cezasına çarptırıldı.

Savcılığa göre, kadın ilk olarak 13 Haziran 2020’de bir ev içi şiddet raporu verdi ve polise sanıkla 2013 sonunda tanıştığını ve belgeler için onunla evlenmesini istediğini, ardından özgür kalıp ayrı ayrı yaşayabileceklerini anlattı. Bir süre sonra sanık işini kaybetti ve ilişkileri gerildi.

Sanık, kadını istediği zaman cinsel ilişkiye zorlamakla ve reddettiğinde dövmekle suçlandı. Polise, kendisini ihbar etmeye çalışırsa balkondan aşağı atacağıyla tehdit ettiğini söyledi.

Polis, sanığın sadece şiddet yanlısı olmadığını, karısına karşı da çok kıskanç olduğunu belirtti.

Savcılık, sanığın kadının çalışmasına veya sosyal hayata sahip olmasına izin vermediğini, dışarı çıktığında kendisini ve çocuklarını evin içine kilitlediğini, yiyecek veya ilaç almak için ona yalvarmak zorunda kaldığını söyledi.

Savcılar Darlene Grima ve Kaylie Bonett, Başsavcılık Ofisi’ni temsil etti. Avukat Simon Micallef Stafrace, sanığa hukuki yardım avukatı olarak atandı.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz