16.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 11, 2024
spot_img
spot_img

Enerji Dönüşümünde Öncü Adım: Malta, Yenilenebilir Güç Kaynaklarına Yatırım Yapıyor

Yenilenebilir enerji kaynakları ve güneş enerjisiyle su ısıtmanın tüm yeni binalarda zorunlu hale getirilmesi önerisi, enerji verimliliği için minimum gerekliliklerde değişiklik yapılmasını içeriyor.

Gelecek yıldan itibaren, her yeni veya yenilenmiş binada güneş panellerinin kurulması yasal bir zorunluluk haline gelebilir.

Planlama Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, teknik belge olan Belge F, yeni ve yenilenmiş binalarda verimli enerji kullanımı için yeni minimum gereklilikler getirecek.

Bu belge, inşaat sektöründeki müteahhitler ve diğer profesyoneller için bir dizi rehberlik görevi görecektir.

Bildiride, “Malta, Avrupa’nın karbon emisyonlarını azaltma hedeflerine ulaşma konusunda kararlıdır ve bu öneriler, Avrupa Yeşil Anlaşması tarafından belirlenen sıfır veya sıfıra yakın emisyon üreten binalar hedefine ulaşmayı hedeflemektedir” denildi.

“Bu hedef, mevcut binalarda enerji tüketimini azaltarak ve tüm yeni binalara ve belirli yenileme projelerine güneş panelleri kurarak başarılabilmelidir.”

Belge, konut olsun veya olmasın tüm yeni binalar için geçerlidir. Güneş enerjisi potansiyeli olan her yerde güneş enerjisi ve güneş enerjisiyle su ısıtma kullanılması önerilmektedir.

Güneş enerjisiyle su ısıtma söz konusu olduğunda, eğer yerel alanda güneş enerjisi potansiyeli yoksa, ısı pompasıyla su ısıtma zorunlu hale gelecektir.

Belge ayrıca, tüm yeni ve yenilenmiş konutlar için enerji performansı standartlarında bir artış, çatılar, duvarlar ve zeminler için daha fazla yalıtım gerekliliği ve henüz bu gerekliliğe tabi olmayan bina kategorileri için genel bir enerji performans sertifikası önermektedir.

Klimalar için enerji verimlilik derecelendirmeleri A sınıfına veya daha üstüne yükseltilecektir.

Aydınlatma için minimum verimlilik gereklilikleri gibi özellikle LED teknolojisindeki son gelişmelerle birlikte kazanlar için de tüm sıcak su boru tesisatının yalıtılması gibi gereklilikler artırılacaktır.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz