18.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Enemalta depreme karşı acil durum planı hazırlıyor!

13 Mart 2023

Malta ulusal elektrik şirketi Enemalta altyapısının bir depremden etkilenmesi olasılığına karşı acil bir durum planı hazırlıyor. Şirket yetkilileri çalışmaların Akdeniz’de gündeme gelmesiyle ilgisinin olmadığını zaten hazırlıkların belirlenip bunlara başlandığını açıkladı.

Malta enerji şirketi Enemalta belirlediği risk senaryolarına göre acil durum planları hazırlıklarına hız verdi. Şirket yetkilileri pandemi dönemini örnek vererek şirketin o dönemde buna hazır olduğuna dikkat çekerek deprem risklerine karşı çalışmalarında karşılaşılacak diğer riskler gibi değerlendirilip buna karşı planlar hazırlandığını söyledi.

Şirketin hazırlıklarının son dönemlerde depremlerin gündeme geldiği Akdeniz’de yaşananlarla ilgili olmadığını zaten bu hazırlıkların yapıldığını belirtilirken Mühendis Norman Zammit Enemalta’nın şu anda dahi bir siber saldırı ve terör saldırısı içeren planları olduğunu söyledi.

Bu yıl biri depremlerle ilgili üç çalışmaya daha başladıklarını açıklayan Zammit, “Ayrıca bir petrol sızıntısı ve altyapı kaybı üzerine çalışıyoruz, örneğin bir elektrik santralini kaybedersek ne olur?” ifadelerini kullandı.

TVM

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz