23.9 C
Malta
Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img
spot_img

Enemalta, 30.000’den Fazla Müşterinin Etkilendiği Elektrik Kesintilerine Müdahale Ediyor

Malta’da yaz aylarının en sıcak gecelerinden birinde yaşanan elektrik kesintileri, Enemalta müşteri müdahale ekiplerini harekete geçirdi.

Dokuz yüksek gerilim şebeke arızasıyla başa çıkan ekipler, çoğunlukla yer altı kablo arızalarından kaynaklanan kesintileri düzeltmeye çalışıyor.

Naxxar, Żebbuġ, Safi ve Żurrieq gibi farklı bölgelerde yaşayan insanlar, Salı günü gece boyunca elektrik kesintileri yaşadıklarını bildirdi. Enemalta tarafından yapılan açıklamada, birçok müşterinin elektriğinin gece boyunca yeniden sağlandığı belirtildi ve devam eden onarım çalışmalarının olduğu bilgisi verildi.

Enemalta, müşterilere onarım çalışmaları hakkında bilgi vermek için SMS yoluyla abonelik imkanı sunduğunu duyurdu. İlgilenen kişiler, hesap sahibinin kimlik numarası ile 79052492’ye SMS göndererek bu hizmetten ücretsiz yararlanabiliyorlar.

Elektrik kesintileri, 40°C gibi hissettirecek sıcaklıklarla bir hafta süren bir sıcak hava dalgasının yaşandığı Malta’da gerçekleşti. Enemalta, yoğun zamanlarda daha hızlı yanıt verebilmek için teknik ekiplerini üç kat güçlendirdiğini ve müşterilerin elektriğe güvenebilmesi için ek önlemler aldığını açıkladı.

Bu arada, Enemalta’nın 90 milyon €’luk altı yıllık ağ güçlendirme programı planlandığı gibi ilerliyor. Yılın ilk altı ayında, ağ geliştirme ekipleri 23 yeni trafo merkezi ekledi ve mevcut merkezlerde 23 iyileştirme çalışması gerçekleştirdi.

Yakın gelecekte daha fazla yükseltmenin tamamlanarak hizmete sunulması planlanıyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz