26.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

En sevdiğim bayram, 23 Nisan Çocuk Bayramı

Elif Ören / 23 Nisan 2022

“Sanki her tarafta var bir düğün,
Çünkü, en şerefli en mutlu gün.
Bugün 23 Nisan
Hep neşeyle doluyor insan.” 

Melodisiyle okuyarak yazıyorum bu yazıyı. 

Bayramların bayramı, en sevdiğim, içimin coştuğu Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. 

Birkaç gün önce 23 Nisan’ın yaklaştığını düşünerek sevinçle doldum. Kaç yaşına geldim, hâlâ çocuklar gibi şen oluyorum nasıl ve neden böyle hissedebildiğimi sorguladım. Çocukluğumda iple çektiğim 23 Nisan kutlamalarını anımsamaya çalıştım.  

Elbette ülkemi, vatanımı, bayrağımızı, Atatürk’ü çok seviyorum. Elbette bir Türk olarak, “Varlığım Türk varlığına armağan olsun.” diyorum. Bu milli duyguları her yerde her daim yüreğimde tutkuyla hissediyorum. Beni ben yapan en büyük ve en önemli değerlerden biri hiç şüphesiz milli duygularım. 

23 Nisan’da hissettiğim bambaşka çocuksu bir coşku ve heyecan. Çocuk Elif oluveriyorum. İki ucuna kırmızı ay-yıldız işlenmiş beyaz yakalığı takmışım mavi önlüğün üzerine, sınıfımın camlarına şanlı Türk bayrağını asıyorum. Şiir ezberliyorum; okulun kutlamasına, şehrin alayına katılıyorum.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün egemenlik üzerine söylediği sözleri işitiyor ve okuyorum. 

Her yerde “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” yazıyor. 

“Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir.” 

“Ulusal egemenlik, ulusun namusudur, onurudur, şerefidir.” 

“Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar yok olur.” 

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.” 

“23 Nisan, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayağa kalkan Türkiye halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni meydana getirmek hususunda gösterdiği harikayı ifade eder.” 

Panolarda, pankartlarda her yerde Atatürk anılıyor ve egemenlik üzerine söylediği sözlerle anılıyor, minnet ve şükran duyuluyor. Öyle ki; 7’den 70’e herkes coşkulu ve heyecanlı. Bayraklarla yürüyoruz sokaklarda.  

Şimdi gurbet ellerde ama vatanım yüreğimde; sonsuz saygım, sevgim ve özlemimle; gururla astım Atatürk resmini ve şanlı Türk bayrağını evimin en güzel yerine.

Her bayram olduğu gibi bu bayram da bir klasikle ile başlayacağım güne. Tabii ki “Bugün bayram, erken kalkın çocuklar.” diyen Barış Abimizi dinleyerek. En sevdiğim kıyafetlerimi giyip arkadaşlarımla buluşacağım.

Kayıtsız şartsız egemenliğe hâkim olan yüce milletin, tüm dünya çocuklarının ve benim gibi içinde hâlâ coşkulu bir çocuk olan herkesin bayramı kutlu olsun.  

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz