15.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Elektrik kesintileri bu yaz yüzde 34 azaldı!

15 Eylül 2022

Malta resmi enerji kurumu Enemalta’nın bu yılın ilk sekiz ayında yaptığı yatırım 11 milyon Euro’nun üzerine çıktı. Enemalta CEO’su Jonathan Cardona çalışmaların karşılığını almaya başladıklarını belirterek bu yaz elektrik kesintilerinin yüzde 34 oranında azaldığını açıkladı.

Malta’da altı yıllık bir çalışma programını kapsayan ve toplam 90 milyon Euro’luk bir yatırım planının parçası olarak elektrik dağıtım sisteminin güçlendirilmesi çalışmaları devam ediyor. Enemalta bu yıl için tahsis edilen toplam 15 milyon Euro’nun 11 milyon Euro’sunun yatırıma harcandığını açıkladı.

Dağıtım sisteminin güçlendirilmesi çalışmaları ile yatırımın meyvelerini şimdiden alınmaya başlandığı belirtien Enemalta CEO’su Jonathan Cardona, 90 milyon Euro’luk planın parçası olarak 6 yıl boyunca daha fazla çalışma yapılacağı ve müşterilere gelişmiş bir hizmet sağlanacağını söyledi.

Cardona, “İşçilerin kararlılığı sayesinde bu yıl için bazı hedeflerimizi çoktan aştık. Bu çalışmaların sonuçları, Haziran ayı ile Eylül ayının ilk haftası arasında geçen yıla göre orta gerilim sisteminde yüzde 34 daha az kesinti yaşadığımız için ortadadır” dedi.

The Malta Independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz