19.9 C
Malta
Perşembe, Mart 28, 2024
spot_img
spot_img

Dil eğitimi için Malta’yı tercih edecek öğrencilere tavsiyeler

23 Haziranda dil okullarının yeniden açılması (ve maalesef çok uzun bir süre geçmeden artan vaka sayıları ile birlikte yeniden kapanması) ile birlikte gerek sitemizde gerek ise sosyal medyada Malta ile ilgili soruların sayısında gözle görülür bir artış oldu.

Bugün hem bu soruların bazılarına yanıt vermekle beraber kendi deneyimlerimi sizinle paylaşacağım.

Öncellikle gelirken hedefinizi ve beklentilerinizi iyi ayarlamanız burada geçireceğiniz zamanın kalitesi açısından çok önemli.

En çok gelen sorulardan ilki tabii ki malum vize süreci . Malta’ya gelebilmek için bir acente yada kendiniz doğrudan dil okulu ile anlaşıp Schengen eğitim vizesi almak durumundasınız. Burada kişisel tavsiyem ya Malta’da aktif şekilde ofisi olan yada temsilcisi olan acentelerle çalışmanızdır.Hem vize esnasında hem sonrasında kendinizi yalnız hissetmemiş olursunuz.

Vize için bankada belli bir miktar para gösterilmesi gerekmektedir. Bu parayı son 3 aylık hesap dökümünde 3 aya yayabilirseniz sponsorsuz başvurmanız süreci daha hızlı ve kolay hale getirecektir. Aksi halde sponsor seçeneğini düşünebilirsiniz. Vize görüşmesi öncesinde banka hesabınızda aniden gösterilen meblağ red yemenize yol açabilir. Bu ayrıntıya dikkat etmenizi öneririm.

Ikinci bir soru ise kendimiz ev tutabilir miyiz yoksa okulların ayarladığı tesislerde ya da evlerde mi kalmak durumundayız?

Türkiye’den vize alma sürecinde evet bunu okulun ayarladığı yerlerde kalmak zorundasınız. 47 kişi arası konaklama imkanı sunan evlerde sizin gibi aynı amaçlarla Malta’ya gelen yabancılarla kalıyorsunuz. Bu aslında dilinizi geliştirmek ve Malta’da tutunmak için size altın bir fırsat sunuyor. Hemen hemen sizinle eşit seviyelerde İngilizce konuşan insanlarla hem dilinizi geliştirebilir hem de burada kalmak için iş bakabilirsiniz.

Başka bir soru ise aylık giderler. Malta’da aylık gideriniz kira haricinde 300500€ arasında geçinebilirsiniz. Tabii bu harcama meselesi kişiden kişiye alışkanklıklarınıza ve yaşam tarzınıza göre değişmektedir. Okul ile gelirseniz ikamet için genelde önden ödeme yapmanız gerekmektedir. Dolayısı ile asgari kira hariç en az 300€ civarı bütçe yaparsanız geçinebilmiş olursunuz.

Son olarak bir başka mesele ise COVID. Temmuz 2021 itibari ile Malta ve Türkiye arasında birs eyahatkısıtlaması bulunmamaktadır. Ancak son 72 saatte yapılmış PCR testiniz mutlaka yanınızda olsun. Havalanına indiğnizde 3 sayfalık form doldurmanız gerekmektedir. Bu formlar genel anlamda kimlik bilgileriniz Maltadaki adresiniz Türkiyedeki adresiniz gibi bilgileri dolduruyorsunuz.

Gelmeden mutlaka acentenize formu nasıl dolduracağınızı sormayı unutmayın.  Bu formu dijital olarak da doldurup, size eposta olarak gönderilen QR kodu girişte yetkililere ibraz edebilirsiniz. Aşı kartı ile ilgili başlangıçta sadece söylentiler olsa da bu durum artan vaka artışları ile birlikte bir zorunluluk halini aldı. Neyse ki Türkiye’den alacağınız AB’nin tanıdığı aşılara dair sertifika giriş için kabul ediliyor.

Burdan sonrasında Malta’daki iş ve gezi deneyimlerimi paylaşmaya devam edeceğim.

Huzurla ve sağlıcakla kalın

Editörün notu: 14 Temmuz itibariyle dil okulları resmi bir açıklama ile kapatıldı. Hali hazırda Malta’da bulunan öğrenciler için dil okulları çevrimiçi eğitimi seçeneği sunmakta. Yukarıda yazarın paylaştığı bilgiler güncel şartlardan bağımsız olarak Malta’da dil eğitimi almak isteyen kişiler için faydalı olacağı temennisi ile yazı yayınlanmıştır.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz