14.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

Dünyanın en yaşlı Nazi’si yargılanmaya başladı

08 Ekim 2021

Nazi dönemi Sachsenhausen kampında 3 bin 518 mahkumun öldürülmesine “bilerek ve isteyerek” yardım yataklık etmekle suçlanan 100 yaşındaki gardiyanın yargılanmasına başlandı.

Almanya’da Nazi döneminde Yahudilere karşı işlenen katliamda rol oynamaktan mahkemeye çıkan 100 yaşındaki eski bir toplama kampı gardiyanı, ülkede Nazi döneminde işlenen suçlardan dolayı yargılanan en yaşlı zanlı oldu.

Josef Schuetz, 1942-1945 yılları arasında Berlin’in kuzeyindeki Oranienburg’daki Sachsenhausen kampında 3 bin 518 mahkumun öldürülmesine “bilerek ve isteyerek” yardım ve yataklık etmekle suçlanıyor.

Kendisine yöneltilen suçlamalar arasında 1942’de Sovyet savaş esirlerinin kurşuna dizilerek infaz edilmesine yardım ve mahkumların zehirli gaz Zyklon B kullanılarak öldürülmesi de yer alıyor.

Bir mahkeme sözcüsü, “Özel olarak birini vurmakla değil, gardiyan olarak bu eylemlere katkıda bulunmakla ve kampta bu tür cinayetlerin gerçekleştiğini bilmekle suçlanıyor” dedi.

1936 ile 1945 yılları arasında Sachsenhausen kampında, Yahudiler başta olmak üzere Romanlar, rejim karşıtları ve eşcinsellerin de aralarında bulunduğu 200 binden fazla kişi tutuklu olarak çalıştırıldı.

Euro News

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz