19.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

Dünyanın en çok alıntılanan bilim insanlarının 11’i Malta’da

Stanford Üniversitesi’nde 22 farklı çalışma alanını kapsayacak şekilde düzenlenen bir araştırmaya göre, dünyada en çok alıntı yapılan bilim insanları arasında Malta’da çalışmalarını sürdüren 11 bilim insanı bulunuyor. Yedisi Malta Üniversitesi akademisyeni olan 11 bilim insanı, dünya çapında en çok alıntı yapılan yüzde ikilik dilim içinde yer alıyor.

Times of Malta gazetesinde yer alan habere göre araştırmada 1965 ile 2019 yılları arasındaki çalışmalarına atıfta bulunulan 22 farklı alandan bilim insanları analiz edildi.

Malta Üniversitesi’nden Joseph N Grima, Georgios N Yannakakis, Godfrey Baldacchino, Albert Caruana, Michael A Borg, Giuseppe di Giovanni ve Ruben Gatt; Malta Birleşik Kampüsü’nden Carmelo Scarpignato, Birkirkara, Mater Dei Hastanesi’nden Victor Grech ve David Pace ve MCAST’dan Mario Balzan en iyi bilim insanları listesine girmeyi başardı.

Prof. Giuseppe Di Giovanni
Prof. Giuseppe Di Giovanni
Prof. Ruben Gatt
Prof. Ruben Gatt
Prof. Michael Borg
Prof. Michael Borg

Malta Üniversitesinin Think adlı dergisinin editörü David Mizzi’ye göre bu sonuçlar oldukça büyük bir başarı. Gazeteye konuşan Mizzi, “Araştırma yapmak kolektif bir çabadır. Güncel teorilerimizi doğrulamak ve genişletmek için diğer bilim insanlarının yaptıkları çalışmaların üzerine koyarız. Birçok kaynak tarafından alıntılanmak, araştırmanın bu alanda bir etkisi olduğu anlamına gelir.” değerlendirmesinde bulunuyor.

Mizzi, bu listenin dünyanın dört bir yanından akademisyenlerin ve bilim insanlarının Malta’daki araştırmaları kendi teorilerini geliştirmek için kullandıkları anlamına geldiğine dikkat çekiyor.

Üniversitede heyecan verici ve çığır açan araştırmalar yapan pek çok kadın akademisyen olduğunu hatırlatan Think editörü, “Umarım gelecekte bunu en yüksek yüzdelere çıkaracak daha fazla sayıda kadın araştırmacı olacaktır.” ifadesini kullanıyor. Çünkü listeye giren 11 bilim insanının hepsi erkek araştırmacı.

Üniversitesinin Fen Fakültesine bağlı Metamalzemeler Biriminde çalışmalarını sürdüren Prof. Ruben Gatt ise 16 yıldır araştırma yayınladığını söylüyor. Gatt, en çok atıfta bulunulanlardan biri olmanın yerel araştırmanın uluslararası alanda değerli bir çalışma olarak kabul edildiğini gösterdiğine inanıyor.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz