20.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

İngiltere otel karantinasını kaldırmıyor, seyahat güncellemesi 15 Temmuz’da!

13 Temmuz 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

Başbakan Boris Johnson’un açıklamasından sonra en çok merak edilen konu seyahat kısıtlamalarının kaldırılıp kaldırılmayacağıydı. Sağlık Bakanı Sajid Javid ve başbakanın açıklamaları arasında bu konuyla ilgili detaylar da verildi.

Yurt dışından gelenlerin otellerde karantinaya alınmasını gerektiren sınır kontrolleri devam edecek. Bu da kırmızı listenin tamamen kaldırılmasının mümkün olmadığını gösteriyor.  Ancak iki doz aşısını olan  İngilizler 16 Ağustos’tan itibaren sarı listedeki ülkelerden gelmeleri durumunda karantinadan muaf olacaklar.

Türkiye Kırmızı listeden çıkacak mı?

Yeni seyahat güncellemesinin 15 Temmuz’da yapılacağı daha önce açıklanmıştı. Ancak hükümete yakın kaynaklar seyahat listesinde çok büyük değişikliklerin beklenmemesi gerektiği konusunda hemfikirler.

Şimdi gözler 15 Temmuz’daki güncellemeye çevrildi. Özellikle İngiltere’de yaşayan Türklerin başlatmış olduğu ve Türkiye’nin kırmızı listeden çıkarılmasını istedikleri imza kampanyasının ne kadar etkili olup olmadığı ortaya çıkacak.

Bugün itibariyle Türkiye’de aşı rakamı 58.635.444’e ulaştı. Bu rakamın 37.972.102’si ilk doz aşısını olmuş durumda. İkinci doz aşısı yapılanların sayısı ise 17.570.293…

Şimdi aşılama konusunda dünyada 9’uncu sırada bulunan Türkiye’nin kırmızı listeden çıkarılması için hem Türk hükümeti hem de seyahat şirketlerinin İngiliz hükümetine detaylı bilgi verdiği biliniyor.

Kaynak Londra Gündem

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz