İçeriğe geç
7 Kasım 2026, Cumartesi18° Malta, AçıkEuro/TL 55,91 düşüş %0,62Dolar/TL 50,14 yükseliş %0,20Euro/Dolar 1,11Gram altın 6.555,36 TL düşüş %0,60

Marta Kos: Ermenistan, AB’ye vizesiz seyahate bir adım daha yaklaştı

Marta Kos: Ermenistan, AB’ye vizesiz seyahate bir adım daha yaklaştı

AB Genişlemeden Sorumlu Komiseri Marta Kos, 1 Kasım’da biyometrik pasaport uygulamasına geçen Ermenistan’ın vatandaşlarının Avrupa Birliği’ne vizesiz seyahat etme yolunda bir adım daha ilerlediğini söyledi.

Kos, AB desteğiyle Ermenistan vatandaşlarının yeni biyometrik pasaportlar alabileceğini belirtti. Pasaportların sınır kontrollerini hızlandıracağını ve seyahati kolaylaştıracağını ifade etti.

Biyometrik pasaporta geçiş, AB’ye vizesiz seyahat hakkının başladığı anlamına gelmiyor. Kos’un açıklamasında bu adım, Ermenistan vatandaşlarının vizesiz seyahat sürecindeki ilerleme olarak sunuldu.

Malta Haber

Malta Haber, Malta'da yaşayan Türkler için Malta, Türkiye ve Avrupa'dan haberleri Türkçe aktarır. Bir hata görürseniz bize yazın.

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Günün Malta haberleri telefonunuzda

Malta Haber WhatsApp Kanalı'na katılın, önemli gelişmeleri ilk siz öğrenin.