20.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 15, 2024
spot_img
spot_img

Dünya Pasaport Sıralamasında İspanya Zirveye Yükseldi

Dünyanın en güçlü pasaportları listesinde büyük değişiklik! İspanya, VisaGuide World endeksine göre Singapur’u geride bırakarak zirveye yerleşti. Ancak Türkiye’nin konumu değişmedi, 94. sıradaki yerini korudu.

“VisaGuide World” tarafından yayımlanan yeni endeks, 200 ülkenin pasaport güçlerini değerlendiriyor ve İspanya’nın artık en güçlü pasaporta sahip olduğunu ortaya koyuyor. Ancak Henley Pasaport Endeksi Ekim ayındaki raporunda Singapur’u birinci sıraya koymuştu.

Japonya, Asya’nın önde gelen zengin ülkelerinden biri olarak 15. sırada yer alırken, Avrupa dışından ilk 20’ye giren tek ülke oldu.

Henley Pasaport Endeksi ve VisaGuide World Pasaport Endeksi, vizesiz seyahat edilebilecek destinasyonları değerlendirmenin yanı sıra ülkenin GSYİH’sı, küresel gücü ve turizm gelişimini de içeren faktörleri inceliyor.

İspanya’nın 160 ülke ve bölgeye vizesiz seyahat hakkı sunan pasaportuyla öne çıkarken, Singapur’un 164 ülkeye vizesiz seyahat edebilme avantajı bulunsa da İspanya’nın Avrupa Birliği içinde kimlik kartıyla seyahat edebilme avantajı dikkat çekiyor.

Kaynak: Sözcü

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz