19.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Dünya Kupası başladı: Katar: 0- Ekvador:2!

Reşit Şahin

21 Kasım 2022

Katar’da düzenlenen World Cup 2022 (Dünya Kupası 2022) başladı. Dün resmi olarak açılışı yapılan Dünya Kupası’nda ilk maçta ev sahibi Katar, Ekvador’a 2-0 yenildi. İlk kez bir Dünya Kupası ev sahibinin mağlubiyetiyle başladı.

Dünyanın gözü Katar’a döndü. Katar’da düzenlenmesine karar verildiği ilk günden itibaren tartışmalara neden olan Dünya Kupası açılış törenleri dün gerçekleştirildi.

Özellikle on binlerce göçmen işçinin yaşamına mal olan bu Dünya Kupası organizasyonu nedeniyle FİFA futbol severlerin hedefi haline geldi. Eski FIFA başkanı Sepp Blatter’in yaptığı yolsuzluklar nedeniyle UEFA Başkanı Michael Platini ile birlikte görevden alınmıştı.

Dünya Kupası’nın ilk maçı ev sahibi Katar ile Ekvador arasında gerçekleşti. Türkiye saati ile 19:00’da başlayan maçta ev sahibi rakip karşısında etkili olamazken Ekvador, Fenerbahçeli oyuncu Enner Valencia’nın iki golüyle maçtan galip ayrıldı.

Valencia 16’ınca dakikada kendizinin kazandırdığı penaltıyı gole çevirirken 31’inci dakikada harika bir kafa vuruşuyla takımını 2-0 öne geçirdi. Valencia’nın attığı bir gol ise Var’dan gelen uyarı ile ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Dünya Kupası maç programında bugün ilk maç Türkiye saati ile (TSİ) saat 16:00’da İngiltere ve İran arasında olacak.

Bugünün programının ikinci maçı ise TSİ saat 19:00’da Senegal ile Hollanda, üçüncü karşılaşma ise TSİ saat 22:00’da ABD ve Galler arasında oynanacak.

 

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz